60 jaar getrouwd

60 jaar getrouwd

HalloLosser is op bezoek bij het 60 jarig echtpaar Hennie Scholten (87) en Mini Fischer (bijna 86). Burgemeester Sijbom is ook aangeschoven, en onder het genot van koffie en gebak komen de verhalen al snel los.

Autobedrijf

Ik was 15 jaar, zegt Hennie, toen ik mijn L.T.S. diploma automonteur had gehaald. Achteraf denk je wel eens waarom automonteur, want zo direct na de oorlog waren er bijna geen auto’s. Maar auto’s hadden altijd mijn interesse gehad, en gelukkig kreeg ik direct werk in een autobedrijf. Na mijn diensttijd werd ik in 1959 door mijn toenmalige directeur gevraagd om een nieuw autobedrijf te beginnen en zo werd ik DAF dealer. “Je weet wel, die met het pientere pookje, die altijd voorop in de file reed”, voegt hij er lachend aan toe.

Rond mijn 50ste verjaardag besefte ik dat ik steeds meer problemen mee naar huis nam, en heb toen besloten om het roer om te gooien. Bij het GAK (Gemeenschappelijk Administratie Kantoor –red.) werd ik Inspecteur Vervoer, waar ik de directie moest adviseren over de technische staat van auto’s van (minder valide) cliënten.

3 dochters gekregen zegt Minie

In ons huwelijk hebben we 3 dochters gekregen zegt Minie. Gelukkig wonen die alle 3 in de omgeving van Losser, zodat we veel steun aan ze hebben. Ook hebben we 6 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen (met nog 2 op komst vult dochter Inge aan).

Hoe we elkaar hebben leren kennen? Hennie kwam uit Glanerbrug, en kwam vaak met een stel kameraden dansen in Losser bij cafe “De Klomp”. Daar sloeg de vonk over en nu zijn we dus alweer 60 jaar getrouwd. Gelukkig zijn we allebei nog goed gezond. Natuurlijk wel wat ouderdomskwaaltjes maar zijn we nog goed ter been. Hennie rijdt nog auto maar ikzelf niet meer.

Misdienaar

Ik besteed mijn vrije tijd graag aan mijn tuin, zegt Hennie, maar ook aan mijn hobby glas-in-lood maken. Ook ben ik nog aktief als misdienaar in de Maria Geboorte kerk. Omdat de kinderen tegenwoordig geen vrij van school meer krijgen voor dergelijke activiteiten, moeten wij ouderen wel inspringen. Wat ik graag doe, vult hij aan.

Enschede

We hebben voor we naar Losser kwamen 35 jaar in Enschede aan de Noord  Esmarkerrondweg gewoond, maar met het oog op onze leeftijd werd het huis te bewerkelijk. We hebben toen gezocht naar een oplossing en kwamen hier in Losser aan de dr. L. de Bruijnstraat terecht. Hier hebben we nu 11 jaar naar alle tevredenheid gewoond.

Feestje

A.s. zaterdag willen ze samen met kinderen, klein- en achterkleinkinderen, broers en zussen nog ons 60 jarig huwelijk vieren met een feestje in café “Het Sterrebos” in Beuningen.

 

Auteur: Harry Elsjan
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud