Humor

De Muchte

Rond 1970 was er elk weekend disco in clubhuis de Muchte. Het was de avond waar iedereen naar uitkeek... rond half zeven gingen de deuren open en betaalde je 75 cent entree. en een flesje coca cola of Fanta koste twee kwartjes en Chocomelk een dubbeltje meer.
Elke zaterdagavond speelde ik er voor discjockey en draaide er 45 toeren disco singeltjes en zat de zaal bomvol opgelaten jongeren uit Losser, Overdinkel en Glanerbrug. Tientallen kleurige nevelende neonlampen knipperen tijdens de rokerige discoavond als verkeringen aan en uit .
Ze gaven een speciale sfeer aan de zaal vol opgedofte, hunkerende en zoekende jongeren. Hier ontstonden de eerste liefdesromances en ook een enkele keer ruzies om een meisje Het was toentertijd de ontmoetingsplek voor de jongens en meisjes.

Ook speelden er bekende regionale bands als de Jokers, David Copperfield, Teach in, Mott the Hoople enz. Vooral The Jokers uit Enschede waren razend populair bij de soulkikkers ze speelden songs van de Equals zoals Baby come back en andere bekende soulnummers.

De mysterieuze slanke Indische jongens die in ons dorp woonden waren populair bij de meisjes. Ze waren dan ook de hele avond te vinden op de dansvloer. Ik draaide de soulmuziek met tegenzin alleen Wilson Picket met Sweet soul Music vond ik mooi .
Mijn voorkeur ging uit naar de CCR, Rolling stones, Brainbox en Pink floyd.
Voor deze muziek was er op donderdagavond een speciale avond die echter matig bezocht werd.

Rondom het clubhuis onder de hoge eiken bomen, tussen de Puch, Tomos en Berini brommers stonden langharige jongens en meisjes met nog kortere rokjes te vrijen met elkaar.

Om Tien! uur was de show over en reden we op een van onze hoge sturen brommers naar cafetaria Snippert in het schemerige centrum waar we de avond afsloten met een gehaktbal of twee zwemmend in dikke klodders mayonaise.

Eddy Oude Voshaar