Nieuws

Een uit de hand gelopen hobby

Nardy Olde Hanter - Wolters

Zo noemt Nardy Olde Hanter-Wolters(75) haar werkzaamheden voor het maken van kerststukken rond deze tijd van het jaar.

Ze heeft heel vroeger gewerkt in de verpleging, de Sint Bernardusstichting was het toen nog. Ze maakte schoon en heeft later in de verpleging gezeten. Nardy is in het slagersgeslacht Wolters geboren. Samen met haar zus heeft ze 23 jaar in de slagerij gewerkt. Voor overname van het bedrijf aan de Hoofdstraat in Overdinkel had ze geen belangstelling.

Bloemenpluktuin

Ze is in Overdinkel en omgeving een bekende in de wereld van de bloemenliefhebbers. Al meer dan 25 jaar verzorgt ze deze, samen met haar man Gerard. Door mond op mond reclame is er een grote groep mensen ontstaan die jaarlijks haar bloementuin weten te vinden aan de Fiksweg en daar een prachtig boeket samenstellen tegen een zeer gering bedrag. Vooral dit jaar was het een drukte van belang.

Kerstdecoraties

Ongeveer 20 jaar geleden heeft Nardy een kerstkrans gemaakt voor zich zelf. Deze viel zo in de smaak bij familie en vrienden dat ze er allemaal eentje wilden hebben. “En zo is het gegroeid. Ik heb geen opleiding gehad voor het maken van deze decoraties. Ik bedenk wat en ik maak het, geheel naar eigen idee. Ook door mond op mond reclame zijn er inmiddels heel veel mensen die mij rond deze tijd van het jaar weten te vinden. Gerard verricht hand en spandiensten. Hij zorgt dat ik het dennengroen en de andere benodigdheden krijg. Ik bedenk en vervaardig de creaties. Het is zo’n prachtige hobby en we verdienen er geen cent aan. Vroeger bezochten we meerdere kerstmarkten, maar nu hebben we alleen nog een kraampje op de Kerstmarkt in Overdinkel op 11 december.” Aldus Nardy.

Vensters: 
afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.