Nieuws

Gemeente

PvdA Losser klaar voor de verkiezingsstrijd

PvdA lijst

Nadat tijdens een drukbezochte politieke avond in november de PvdA in Losser haar lijsttrekker in de persoon van Jimme Nordkamp heeft bekendgemaakt, is op de onlangs gehouden ledenvergadering de kandidatenlijst vastgesteld.

De ontwikkeling van de Partij van de Arbeid in Losser is ook terug te zien in de kandidatenlijst. Zowel de kwaliteit als de omvang van de kandidatenlijst is sterk toegenomen ten opzichte van vier jaar terug. De kandidatenlijst bestaat uit negen personen en kennis over wonen, zorg, cultuur, onderwijs, duurzaamheid en financiën zijn in ruime mate vertegenwoordigd.

Alle fronten

Op plaats twee staat André Nijhuis uit de Lutte, voormalig voorzitter van de plaatselijke voetbalvereniging en in het dagelijkse leven werkzaam als teamcoördinator Openbare Ruimte bij de gemeente Aalten. Daarnaast is André op dit moment politiek actief als commissielid maar ook zeer betrokken bij de Lutterse gemeenschap. De derde kandidaat op de lijst is Jacqueline Velders; een sociaaldemocraat welke zich op een doordachte, verantwoordelijke en realistische manier inzet voor de gemeente Losser, met name voor de mensen welke een steuntje in de rug nodig hebben zodat een actieve deelname aan de maatschappij voor iedereen mogelijk is. Jacqueline is werkzaam in de huishoudelijke ondersteuning en was voordat zij commissielid werd voor de Partij van de Arbeid actief in de dorpsraad.

Wederopstanding

De kandidatenlijst wordt geduwd door Bert Eulderink; metaalbewerker bij een gieterij in Oldenzaal en in zijn vrije tijd de oer-vrijwilliger van de gemeente Losser. Bert heeft zich aan de lijst verbonden omdat hij het belang inziet van een sterke Partij van de Arbeid in Losser, met name voor de gemeenschapszin. Daarnaast heeft Bert oog voor de culturele sector en ook dat ziet hij terug bij de PvdA in Losser. De laatste op de lijst is Eddy oude Voshaar; natuurliefhebber, fotograaf, volksschrijver en verhalenverteller. Eddy was jarenlang zeer actief binnen de PvdA in Losser. De trots als gevolg van de wederopstanding van zijn partij in Losser heeft hem doen besluiten om zijn naam weer aan de lijst te verbinden.

Zeer te spreken

De politiek leider van de Losserse sociaaldemocraten is zeer te spreken over deze kandidatenlijst. “Met deze kandidaten gaan wij de verkiezingsoverwinning behalen waarmee wij ons Plan voor Losser kunnen uitvoeren. Het zijn allemaal mensen met hart voor de gemeenschap maar daarnaast ook verstand van zaken.” Aldus Jimme Nordkamp, fractievoorzitter van de PvdA in Losser.

Vensters: 
afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.