Kunst Cultuur Historie

Hans Wolters en AI: DUISTER

Hans Wolters en AI: DUISTER

De poëtisch ingestelde Hans Wolters, en geen onbekende op Hallo Losser, heeft enkele handgeschreven zondaggedachten gedigitaliseerd. De komende zondagen wil hij de Hallo Losser lezers daar graag deelgenoot van maken. Het zijn gedachten, al dan niet in rijmvorm, bedacht met menselijk verstand.

DUISTER
Als het duister daalt
En het piekeren dwaalt
Hou je dan vast 
Aan wat je past 
Hou je ogen open
En durf te hopen
Van wat de toekomst brengt

Hans Wolters

Toelichting:

AI

Kunstmatige intelligentie, ook wel artificial intelligence (AI) genoemd, speelt in toenemende mate een rol in de maatschappij. Waar eerst duidelijk onderscheid gemaakt kon worden tussen mensen en machine, wordt deze afstand dankzij deze ontwikkeling ineens een stuk kleiner. Machines vertonen bij AI namelijk menselijke eigenschappen, zoals leren, redeneren, creativiteit en plannen. 

Bij de bespreking op de redactie van Hallo Losser ontstond het idee om met de hulp van AI een illustratie bij de zondaggedachte te genereren. De afbeelding bij deze gedachte is ontstaan door de tekst van Hans Wolters achtereenvolgens in te voeren in de AI programma's ChatGPT en MidJourney. Het resultaat is het beeld bij dit artikel.

Hans Wolters

Hans Wolters.

afbeelding van Nieuwsredactie Hallo Losser

Door: Nieuwsredactie Hallo Losser