Info

Sociale kaart gemeente Losser

Hoe kan ik zoeken binnen de sociale kaart?

De sociale kaart is dé vindplaats voor informatie op het terrein van welzijn, zorg en samen leven in Losser. Heeft u een vraag, zoekt u hulp of ondersteuning?  Blijf er niet mee rondlopen maar kijk snel op de sociale kaart van Losser. In de sociale kaart van Losser kunt u organisaties, instanties en aanbieders zoeken die ondersteunen bij úw specifieke vraag op het vlak van werk en inkomen, jeugd en gezin of zorg en welzijn. 

U kunt zoeken op twee manieren:

  1. U voert in het hoofdscherm op deze pagina een eigen zoekterm in en klikt vervolgens op de button ‘zoeken’. De sociale kaart presenteert u dan een overzicht van alle aanbieders die in hun toelichtende tekst uw zoekterm hebben opgenomen. Dit kan wel een zoekresultaat opleveren dat niet geheel aansluit op uw vraag. 
     
  2. De sociale kaart is ingedeeld naar hoofdrubrieken. Er zijn 11 hoofdrubrieken met elk een eigen herkenbaar icoon. Weet u binnen welke hoofdrubriek u wilt zoeken, klik dan op het betreffende rode icoon. In scherm dat vervolgens in beeld komt kiest u voor een subrubriek, eveneens weergegeven met een eigen herkenbaar icoon. Binnen een subrubriek heeft u, indien er veel zoekresultaten worden gepresenteerd, weer de mogelijkheid om een eigen zoekterm in te geven.  Deze manier van zoeken levert zoekresultaten op die beter aansluiten op uw vraag. 

De sociale kaart van de gemeente Losser kent de volgende indeling naar rubrieken:  

Ouderenzorg
Heeft u hulp nodig omdat u ouder wordt? Dan is het goed te weten dat er mensen voor u klaar staan. In de rubriek Ouderenzorg vindt u informatie over ondersteuning en zorg, dagbesteding en mantelzorg. 

Financiele en juridische zaken
Belasting, uitkering, verzekeringen: iedereen heeft hier wel eens mee te maken. En dat is niet altijd eenvoudig. In deze rubriek vindt u informatie over toeslagen en bijdragen, zorgverzekering, recht en rechtshulp, omgaan met geld en schulden en (gemeentelijke) belastingen.+

Huishouden en wonen
In deze rubriek treft u informatie aan over ondersteuning en begeleiding, mantelzorg en levensloopbestendig wonen. Maar ook over mijn buurt en nieuwe Nederlanders.

Lichamelijke gezondheid
Lang en gezond leven, dat willen we allemaal. Deze rubriek geeft u informatie over gezondheid, verslaving, therapieen en mobiliteit en hulpmiddelen. 

Vervoer
Heeft u een vervoersvraag? Onder deze rubriek vindt u informatie over leerlingenvervoer en taxivervoer.

Opleiding en onderwijs
Zoekt u een goede school voor uw kind of kinderopvang? Of heeft uw kind speciale aandacht nodig op school? In deze rubriek vindt u daar meer informatie over.

Opvoeden en opgroeien
Kinderen verdienen een goede start in het leven. In deze rubriek vindt u informatie over groei en ontwikkeling, begeleiding en opvang, jeugdhulp en kindermishandeling. 

Actief zijn en meedoen
Fijn wonen is meer dan alleen een dak boven je hoofd. Het gaat ook om je thuis voelen, om mee (kunnen) doen. In deze rubriek vindt u informatie over sport en vrije tijd, studie en cursussen en activiteiten voor senioren. 

Werk en re-integratie
Heeft u vragen over werk? Bent u werkloos geworden? Wilt u uw kansen op werk vergroten? Zoekt u vrijwilligerswerk? Op deze vragen, en nog een aantal andere, geeft deze rubriek informatie.

Psychische gezondheid
Heeft u behoefte aan hulp en ondersteuning bij uw psychische gezondheid. In deze rubriek vindt u informatie gerangschikt naar jeugd, jongeren en volwassenen.

Sociale contacten en relaties
Iedereen kan in een situatie terecht komen waarin contacten en sociale relaties onder druk staan. Dan is het goed te weten dat er mensen klaar staan om te helpen. In deze rubriek treft u informatie aan over o.a. scheiden en(huiselijk) geweld.

Ik kan het antwoord op mijn vraag niet vinden, wat nu?

In de sociale kaart van de gemeente Losser zijn die organisaties, instanties en dienstverleners opgenomen die als algemeen en voorliggend worden beschouwd. Dat wil zeggen dat u zelf direct met hen het contact kunt opnemen en afspraken maken.                 
Bieden de zoekresultaten geen direct antwoord op uw vraag? Heeft u meer vragen? Neemt u dan contact op met de afdeling WIJZ van de gemeente Losser. De consulenten van deze afdeling staan u graag te woord en helpen u verder. De contactgegevens van de afdeling WIJZ kunt u terugvinden op de sociale kaart én op de website van de gemeente Losser.    

Hoe kan ik reageren op de sociale kaart?

Komt u de door u gezochte organisatie of dienstverlener niet tegen terwijl u dit wel had verwacht? Geef dat dan aan ons door. De sociale kaart pretendeert niet 100% volledig of accuraat te zijn, het aanbod is voortdurend in beweging. Met uw tips en signalen zijn we dan ook erg ingenomen. Uw reactie met tips, opmerkingen en/of kanttekeningen inzake het gebruik en de gebruiksvriendelijkheid van de sociale kaart wordt ook op prijs gesteld. U kunt uw reactie kunt u indienen met gebruikmaking van het reactieformulier sociale kaart. Klik hier voor het formulier.