Info

Fietsroute

In de omgeving van Losser kunt u prachtig fietsen. Hieronder volgt een voorbeeld van een fietsroute door de gemeente Losser

In de omgeving van Losser kunt u prachtig fietsen. Hieronder volgt een voorbeeld van een fietsroute door de gemeente Losser.

Prachtige lanen met loofbomen, lieflijke weilanden met houtwallen en akkers vol kruiden en wilde bloemen; ten zuidoosten van Oldenzaal, door de graslanden van Boerskotten fiets je in alle rust en ruimte die je je kunt wensen. Klokjesgentiaan en orchideeën wuiven tussen het gras, maar ook dophei en struikhei gedijen hier goed. In de natuurlijke bossen met inheemse boomsoorten staan witte klaverzuring en grote muur en op en onder dode bomen groeien paddenstoelen en mossen. Naaldbomen maken plaats voor eik, beuk en lijsterbes, waar zangvogels hun hoogste lied zingen. Tjiftjaf, zanglijster en appelvink zijn slechts enkele van de prachtige soorten die begeleid worden door de zeldzame zwarte specht, die ovale nestholten in oude bomen trommelt. Bij Profile Frank Cameron, de fietsspecialist die je bij het start- en eindpunt van de fietsroute vindt, kan je je fiets aan een grondige inspectie laten onderwerpen. Zo weet je zeker dat je veilig op pad gaat en dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Heb je een fietsvoordeelpas, vergeet deze dan niet te laten zien. Op een onderhoudsbeurt of bij het verhelpen van kleine mankementen aan je fiets, krijg je met de pas 10,00 euro korting. Je komt tijdens de fietstocht langs Museumsteenfabriek MWL, oftewel, Museum Steenfabriek De Werklust te Losser. Langs de weg van Oldenzaal naar Losser zie je dit Rijksmonument plotseling staan. Een schoorsteen van ongeveer 45 meter hoog doemt aan de horizon op. Hoewel het gebouw niet in het Twentse landschap thuishoort, geeft de steenfabriek het terrein karakter. Alle onderdelen en elementen voor de steenproductie zijn nog in en om de fabriek aanwezig: van de kleigroeve tot de ringoven waarmee stenen uiteindelijk geproduceerd werden en het bijbehorende veldspoor, de transportschakel die de groeve en de fabriek met elkaar verbond.

Klik hier voor de fietsroute

Fietsroute Losser