Zonnige spelweek in volle gang

Vanaf afgelopen maandag kwamen elke dag ruim 100 kinderen naar het Zaandhuis in Losser voor de spelweek. De spelweek wordt elk jaar in de tweede week van de zomervakantie georganiseerd door Fundament voor basisschoolkinderen. Ieder jaar is er een ander thema.

Het thema van dit jaar is De tijdmachine; back to the future. Volgens het verhaal is de tijdmachine in de Zandbergen op hol geslagen, deze kan alleen nog maar terug in de tijd. Zo zijn de kinderen al in de Gouden Eeuw, de Middeleeuwen en de Oertijd geweest.

De kinderen moeten gedurende de week allerlei opdrachten en spelletjes doen waarbij ze dingen maken en vinden die ze nodig hebben om de tijdmachine te repareren. Daarbij worden ze dwars gezeten door de tijdpolitie die tegen tijdreizen is. Hopelijk lukt het de kinderen om op donderdagavond de tijdmachine te repareren, zodat zij weer terug kunnen naar de juiste tijd.

De spelweek wordt mede mogelijk gemaakt door talloze sponsoren en een grote groep vrijwilligers. Zonder hun hulp zou deze week niet gehouden kunnen worden.

Geplaatst in: Nieuws
Peter Langela
AUTEUR

Peter Langela

Ik woon in Losser, samen met mijn vrouw Karin en onze hond Tara. Mijn hobbies zijn koken (vegan), wandelen, reizen en technologie. Ik ben bezig met het schrijven van een kookboek over plantaardig koken. Naast het ondernemerschap werk ik als business developer en start-up coach voor Universiteit Twente, Novel-T en imec.istart.nl. Voor Hallo Losser ben ik bestuurslid en nieuwsredacteur.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud