Zondag 5 mei om 18.30 uur de intocht van het bevrijdingsvuur

De organisatie roept alle burgers van Losser op om de intocht van het bevrijdingsvuur bij te wonen. Dit kan langs de route of nog mooier op het Martinusplein om daarmee de fakkel als symbool van de vrijheid te koesteren.

De route begint vanaf het MAN gebouw en loopt via de Bookholtlaan, Sportlaan en Bernard Leurinkstraat naar het Martinusplein.

Door uw komst voelen de lopers de waardering voor hun geleverde inspanning.

De vrijheid die we in deze onzekere tijden met steeds meer dreigende oorlogstaal meer dan ooit moeten koesteren. In de nacht van 4 op 5 mei wordt in Wageningen het bevrijdingsvuur ontstoken om onze vrijheid te herdenken. En dit vuur wordt door de verenigingen Iphitos en de Dinkel Survival Runners weer in estafettevorm van Wageningen naar Losser gebracht over een afstand van ongeveer 150 kilometer. In de namiddag van 5 mei komt de groep dan weer aan in Losser.

Bij het oorlogsmonument op het Martinusplein, waar de avond ervoor op 4 mei de dodenherdenking plaatsvindt zal het vuur in ontvangst worden genomen door Robert Konter. Zoals velen weten is hij een oorlogsveteraan die in 1992 een aanslag op een missie in de Sinaï ternauwernood heeft overleefd. Zijn sterke wilskracht heeft ervoor gezorgd dat hij ondanks lichamelijke handicaps weer volledig in de maatschappij is teruggekeerd. Hij zet zich via Defensie in voor oorlogsveteranen. Verder is hij nog steeds een betrokken lid van de judo en is hij actief als handbiker en zitvolleyballer. Zijn motto is; waar een wil is, is een weg!

De Bevrijdingsvuurloop is mede mogelijk gemaakt door van Heek Textiles, BSO Supertof, AH Losser, het Bakhuys, Stichting Dorpsraad Losser en het Ketelhuisfonds.

Geplaatst in: Nieuws
Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud