Zijn er plannen voor aanpassing kruising Gronausestraat/Raadhuisstraat?

Donderdagmiddag 29 februari heeft er een ernstige aanrijding plaatsgevonden op de kruising van de Raadhuisstraat met de Gronausestraat. Een auto en een fietser kwamen met elkaar in botsing en de fietser was ernstig gewond. Aangezien op deze kruising vaker aanrijdingen en bijna aanrijdingen plaatsvinden, heeft Hallo Losser bij de gemeente geïnformeerd of er plannen zijn voor aanpassing kruising Gronausestraat / Raadhuisstraat.

Hallo Losser : Heeft de gemeente Losser plannen om de kruising te reconstrueren?

De gemeente antwoord dat daar nu geen plannen voor zijn. Een aantal jaar geleden is uitgebreid nagedacht en gediscussieerd over de inrichting van deze kruising. En is bewust voor het huidige ontwerp gekozen.

Hallo Losser : De kruising wordt in de toekomst nog complexer/drukker als daar Domino’s Pizza gevestigd wordt en na de sloop van Dust parkeergelegenheid wordt aangelegd. Wat is de visie van de gemeente Losser op deze kruising met het oog op de ongevallen en de verkeerssituatie in de nabije toekomst?

Reactie van de gemeente : We begrijpen vanzelfsprekend dat mensen geschrokken zijn van het ongeluk. Zoals gezegd is bij het ontwerp van de kruising goed nagedacht over de diverse varianten, waaruit de huidige variant gekozen. Een ongeluk blijft helaas altijd mogelijk. Op dit moment is er geen plan of aanleiding om de inrichting van de kruising aan te passen.

Hoe nu verder?

Er zijn op dit moment geen plannen om de kruising Gronausestraat / Raadhuisstraat aan te passen. Het is dus wachten op de volgende ongelukken of de gemeenteraad moet in actie komen.

 

 

 

Geplaatst in: Nieuws
Theo Kip
AUTEUR

Theo Kip

Ik maak deel uit van de nieuwsredactie. Plaats persberichten en volg de gemeentepolitiek.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud