Xander Schurink nieuwe voetstapper bij Bruegheliaans festijn

Al sinds 1993 wordt er bij de opening van het Bruegheliaans festijn een bijzondere traditie in ere gehouden: de benoeming van de voetstapper. Deze eer komt toe aan personen die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de gemeenschap in de gemeente Losser. Dit jaar werd Xander Schurink de uitverkorene.

Grote rol in coronajaren

Als rasechte Lossernaar heeft Xander in de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd. In de coronajaren had hij met zijn bedrijf Hestia een groot landelijk netwerk opgebouwd in het verzorgen van de coronatesten.

Na een vervelende tijd met veel gezondheidsproblemen pakte hij met de  organisatie van Stichting Turbo Smiles de draad weer op en zorgde hij ervoor dat kinderen tussen 4 en 12 jaar oud met bijzondere levensomstandigheden  een onvergetelijke dag konden beleven.

Toewijding, enthousiasme en passie zijn termen die bij Xander Schurink passen. Daarom is de titel  “voetstapper van het jaar” een verdiende beloning.

( foto’s Brueghel: Theo Buitink)

 

Geplaatst in: Nieuws
Henri Schuite
AUTEUR

Henri Schuite

Ik ben geboren in Enschede en woon sinds 1988 in Losser. Na mijn werkzame leven bij de politie en het CBR ben ik nu met pensioen . Al vanaf mijn middelbare school periode houd ik me al bezig met redactie werk en het organiseren van evenementen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud