Wilma Welhuis -Grote Punt stopt na 42 jaar als fysiotherapeute

Na een carrière van 42 jaar neemt Wilma Welhuis (64) afscheid als fysiotherapeute. Op 30 april heeft ze haar laatste werkdag gepland en zal ze afscheid nemen van al haar collega’s bij de praktijk Welhuis en Rikhof aan de Oldenzaalsestraat in Losser. Het is een einde van een imposante carrière die in 1982 begon.

Samen met Wilma blikken we terug in de tijd.

Wilma, geboren en getogen in Denekamp, doorliep de middelbare school (VWO) in Oldenzaal, waarna ze daarna bij de T.A.F. ( Twentse Academie voor Fysiotherapie) de opleiding tot fysiotherapeute volgde. Kort daarna startte ze haar loopbaan bij Ton Elferink aan de Dr. Frederikstraat in Losser.  

Wilma: “ Daar begon ik in eerste instantie voor een vakantieperiode, maar het vertrek van een medewerker kon ik daar fulltime aan de slag. In 1985 ben in met Ton een maatschap aangegaan en heb ik mij gespecialiseerd als manueel therapeut. Later kwamen daar specialisaties bij als handtherapeut en ben ik toegetreden als lid van het Schoudernetwerk”.

Overname praktijk

“In 2011 kwam Bob Rikhof als collega binnen ons team.  In 2013 is Ton uitgetreden en samen met Bob hebben ik in 2013 de maatschap “Welhuis en Rikhof” opgericht. In 2019 zijn we verkast naar ons nieuwe pand aan de Oldenzaalsestraat, een  locatie waar ik enorm trots op ben. We hebben daar een goed geoutilleerde oefenzaal, waar mensen onder begeleiding goed kunnen revalideren en trainen”.

Veel veranderingen in die 42 jaar

“Ongeveer 40 jaar geleden kwam de patient met een briefje van de huisarts. Daar stond bijvoorbeeld op: 12 x een massage/oefentherapie. In die tijd wilde men ook perse die 12 x, omdat men daar recht op had. Dat is inmiddels aardig veranderd. De patiënt wordt meer actief betrokken in het behandelplan. Eigen inzet en verantwoordelijkheid wordt daarbij gevraagd, alhoewel ik, net als mijn collega’s, het hands-on behandelen nog hoog in het vaandel heb staan”.

Marlies Wobben wordt opvolgster

De fysiotherapie praktijk heeft inmiddels een opvolgster gevonden voor Wilma. Na 18 jaar in Enschede te hebben gewerkt zal Marlies Wobben per 2 mei de overstap naar Losser maken, waar zij maandag, dinsdag en donderdag werkzaam zal zijn. Marlies, die sinds 3 jaar in Losser woonachtig is, heeft veel expertise op het gebied van schouderproblematiek en echografie. Voor haar is het opvolgen van Wilma dan ook een nieuwe uitdaging.

En voor Wilma treedt een nieuw tijdperk aan. Meer tijd voor vakanties, man en kinderen en als ze straks oma wordt zal ze zich ongetwijfeld ook daarbij volledig kwijten van haar taak,  zoals ze dat al 42 jaar lang heeft gedaan.

 

 

Geplaatst in: Nieuws
Henri Schuite
AUTEUR

Henri Schuite

Ik ben geboren in Enschede en woon sinds 1988 in Losser. Na mijn werkzame leven bij de politie en het CBR ben ik nu met pensioen . Al vanaf mijn middelbare school periode houd ik me al bezig met redactie werk en het organiseren van evenementen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud