Wiesje Kuiper 70 jaar lid van Eensgezindheid

Wiesje Kuiper ( 85 ) werd onlangs gehuldigd vanwege haar 70-jarig lidmaatschap van de Overdinkelse toneelvereniging Eensgezind. De icoon in de Overdinkelse toneelwereld stopte in 2015 met het spelen van rollen, maar is nog steeds onmisbaar binnen het populaire toneelgezelschap.

Talent was op jonge leeftijd al aanwezig

Als meisje van 10 droeg ze op de lagere school in de klas van juffrouw Hui al een stukje voor en niet veel later werden haar ouders gevraagd of Wiesje geen lid van de toneelvereniging wilde worden, want ze had zoveel talent. Haar ouders stemden toe en Wiesje was meteen om .

Eerste grote rol vond plaats in 1953

Wiesje: “ Mijn eerste grote rol was in het stuk “Melodie uit het verleden”. Daarna had ik een mooie rol in “Mijn man gaat weer naar zee”. Daarna speelde ik , met uitzondering van de jaren dat ik zwanger was, bijna elk jaar een rol. En dat was best een heftige periode met een moederrol met drie kinderen en als zakenpartner in ons familiebedrijf”

Toneel verdwijnt niet meer uit haar leven

Tot op de dag van vandaag is Wiesje nog steeds erg betrokken bij haar toneelvereniging. Ze is veelvuldig aanwezig bij de repetities en geeft daarbij een eerlijke mening wat ze ervan vindt. En bij de voorstellingen is er niemand die zoveel lootjes verkoopt als Wiesje.

Musicals staan bij Wieske hoog in het vaandel

Wieske: “Ik ben ook bijzonder geïnteresseerd in musicals en opera. Misschien komt dat doordat mijn man bij operagezelschap Forum heeft gezongen en ik daardoor ook de muzikale vorm van toneel enorm kan waarderen. Ik heb de “Soldaat van Oranje” al twee keer gezien en ga op 23 juni naar Leeuwarden voor de musical “De Tocht”.

Komt er nog een rentree?

Wiesje: “Nee, het kriebelt nog steeds als ik de rolverdelingen zie, maar ik kan het vanwege mijn leeftijd niet meer opbrengen, maar de interesse blijft voor altijd”.

 

 

Geplaatst in: Nieuws
Henri Schuite
AUTEUR

Henri Schuite

Ik ben geboren in Enschede en woon sinds 1988 in Losser. Na mijn werkzame leven bij de politie en het CBR ben ik nu met pensioen . Al vanaf mijn middelbare school periode houd ik me al bezig met redactie werk en het organiseren van evenementen. Nu hoop ik dit bij Hallo Losser nog een poosje vol te houden.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud