Voor de bus is de zomerdienstregeling al ingegaan

Bus_61_Rrreis

Hallo Losser hoort al geruime tijd klachten over de betrouwbaarheid van de bussen op lijn 61 (Enschede) en 66 (Almelo). Sinds 10 december wordt het busvervoer uitgevoerd door Arriva. Deze overgang ging allesbehalve probleemloos.

Opstartproblemen
Bij de aanbesteding voor de komende 4 jaar wilde de provincie overgaan naar elektrische bussen. Op 10 december waren er nog onvoldoende elektrische bussen beschikbaar. Arriva had de dienstregeling strakker ingeregeld. De organisatie moest wennen aan elektrisch rijden en bussen die langzamer optrokken.  Inmiddels is de optreksnelheid van de elektrische bussen volgens Arriva verhoogd, waardoor de bussen sneller rijden en raken de chauffeurs steeds meer gewend aan het elektrisch opladen.

Ontevreden chauffeurs
Arriva werkt met krappere rij- en rusttijden, waardoor buschauffeurs zich de hele dag moeten haasten en nauwelijks rust kunnen nemen. Dit veroorzaakt bij een aantal van hen stress en ziekteverzuim.

Provincie Overijssel
Hallo Losser heeft gisteren contact gehad met de woordvoerder van verantwoordelijk gedeputeerde Martijn Dadema. Op de vraag of hij informatie kon verschaffen over de punctualiteit van de buslijnen 61 en 66 verwees hij naar de verantwoordelijke vervoerder Arriva.

Arriva
Hallo Losser heeft gisteren contact gehad met de woordvoerder van Arriva in Oost Nederland, Liesbeth Oelen. Op de vraag of zij informatie kon verschaffen over de punctualiteit van de buslijnen 61 en 66 gaf ze aan dit niet te kunnen. Er was inderdaad uitval van bussen en dat werd veroorzaakt door ziekte chauffeurs en begin vakantieperiode. Maar Arriva was 17 juni al begonnen met de zomerdienstregeling, waardoor minder bussen rijden en ze er vanuit ging dat de punctualiteit zou verbeteren.

Huidige situatie
Hallo Losser hoort momenteel veel klachten over uitval van bussen, afwijking van dienstregeling en onbetrouwbare informatie op de infopanelen. Graag horen we de recente ervaringen van gebruikers. Dat kan via Facebook of .

 

 

Geplaatst in: Nieuws
Theo Kip
AUTEUR

Theo Kip

Ik maak deel uit van de nieuwsredactie. Plaats persberichten en volg de gemeentepolitiek.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud