Viering van Aarde Dag met bloemen

Op 22 april 2024, ter gelegenheid van de Dag van de Aarde, hebben verschillende scholen in Oldenzaal en Losser een kleurrijke transformatie ondergaan. In een unieke samenwerking tussen de gemeente, Groene Loper, en lokale ‘groene’ verenigingen, zoals de Imkervereniging Oldenzaal en IVN Losser-Oldenzaal, werden inheemse bloemen ingezaaid. Dit initiatief was niet alleen bedoeld om de scholen op te fleuren, maar ook om kinderen de liefde voor natuur te laten ontdekken.

De kinderen hadden eerder in de week de eerste les gehad van een echte imker, die de basisschoolleerlingen alles leerde over het belang van inheemse bijen voor ons ecosysteem. Tijdens de bijeenkomst bleek hoe goed de kinderen hadden opgelet: ze konden precies vertellen hoe het zit met wilde bijen en andere insecten en de bestuiving.

Bij De Maten in Oldenzaal was wethouder Evelien Zinkweg aanwezig om de inspanningen van de kinderen aan te moedigen. Maar ze toonde zichzelf ook als een ervaren tuinvrouw en ondersteunde de kinderen bij het harken en inzaaien.

Naast de activiteiten op de scholen konden inwoners van Losser en Oldenzaal inheems bloemzaad aanvragen via de Groene Loper om hun eigen tuinen of buurt te verrijken.

Dit initiatief is een prachtig voorbeeld van hoe onderwijs en actieve betrokkenheid van de gemeenschap kunnen samenkomen om zowel lokale als globale milieukwesties aan te pakken. Het inzaaien van inheemse bloemen is een eenvoudige maar krachtige manier om te helpen bij het creëren van een duurzamere en bloeiendere toekomst voor iedereen.

Geplaatst in: Natuur & recreatie, Nieuws
Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud