Veel belangstelling voor startersleningen in gemeente Losser

De gemeente Losser gaat door met het verstrekken van startersleningen, zodat nog meer starters de kans krijgen om een eigen huis te kopen. Omdat in het fonds op dit moment nog slechts € 61.000 zit, wil het college nu € 1.000.000 aan het fonds toevoegen. De gemeenteraad moet hierover een besluit nemen.

Sinds de vaststelling van de Verordening Starterslening gemeente Losser in 2017 zijn er 62 startersleningen verstrekt. Het bedrag per lening varieert tussen € 7.500 en € 40.000. Een starterslening geeft mensen die voor het eerst een eigen huis willen kopen net wat meer financiële ruimte bij de aanschaf. Het kan gaan om een nieuwe of een bestaande woning. In 2023 zijn er 17 startersleningen verstrekt voor een totaal van € 613.295, gemiddeld ruim € 36.000 per lening. In 2024 zijn er tot nu toe 12 aanvragen. Om de starterslening ook in de komende tijd te kunnen blijven verstrekken, wil het college nu € 1.000.000 in het fonds bijstorten.

Rente en aflossingen vloeien terug in het fonds
De uitvoering van de starterslening is uitbesteed aan de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Deze stichting beheert ook het fonds. Het Fonds Startersleningen is een zogenaamd revolverend fonds. Dit betekent dat de rente en aflossingen die worden betaald, terugvloeien in het fonds en dat dit geld opnieuw kan worden gebruikt voor het verstrekken van leningen.

Informatie over starterslening
Nadere info over de starterslening https://losser.nl/Bouwen_verbouwen_en_wonen/Wonen/Starterslening

 

Geplaatst in: Gemeente, Nieuws
Theo Kip
AUTEUR

Theo Kip

Ik maak deel uit van de nieuwsredactie. Plaats persberichten en volg de gemeentepolitiek.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud