Uitgifte kavels 2e fase van De Geurmeij gaat binnenkort van start

De kavels van De Geurmeij worden in drie fasen uitgegeven. Fase 1 is op 1 kavel na verkocht en daarom kan worden gestart met fase 2. Vanuit de markt is er vraag naar deze kavels. Dit zal naar verwachting resulteren in een voorspoedige uitgifte van kavels voor woningbouw in De Geurmeij. In De Geurmeij (fase 2) is het mogelijk om zowel een vrijstaande woning als een 2-onder-1-kap te realiseren. 

Verkoop kavels fase 1
Van de veertien kavels in fase 1 zijn er elf verkocht aan inwoners van de gemeente Losser, twee aan mensen uit de regio Twente en één aan mensen buiten de regio Twente. Eén bouwkavel is nog niet verkocht. 

Verkoop middels loting
De verkoop zal plaatsvinden volgens de methode ‘loting’. Deze systematiek is in fase 1 ook toegepast. Loting is transparant en biedt geïnteresseerden gelijke kansen en tevens de mogelijkheid zich op meerdere kavels te oriënteren. Een notaris, verbonden aan een lokaal notariskantoor, verricht de loting.

Kavelprijzen zijn marktconform
De prijzen van de kavels zijn vastgesteld conform de taxatie voor de grondprijzen 2024 en worden ieder jaar geactualiseerd. De basisprijs voor deze kavels bedraagt € 256,– / m2 exclusief omzetbelasting.

Start verkoop
De start van de uitgifte en de datum van de loting worden bekend gemaakt via plaatsing op de website van de gemeente Losser en een advertentie in de huis-aan-huis-bladen

Mailing belangstellenden
Alle personen die geregistreerd staan als kavelzoekende/belangstellende worden schriftelijk geïnformeerd over de nieuwe uitgifte en lotingsprocedure. Alle relevante informatie over de kavels zal te downloaden zijn op de website van de gemeente Losser. Geïnteresseerden kunnen ook een informatiepakket toegestuurd krijgen en er is mogelijkheid om vragen te stellen via de website. Tevens zijn de uitgifte-medewerkers een aantal weken voorafgaand aan de loting gehele dagen telefonisch bereikbaar en kan op verzoek een persoonlijk gesprek met de klant worden ingepland.

Tijdhof-Hobbema
Tijdhof-Hobema biedt woningen aan op de kavels die Tijdhof-Hobema in de Geurmeij ter beschikking heeft.

 

Geplaatst in: Gemeente, Nieuws
Theo Kip
AUTEUR

Theo Kip

Ik maak deel uit van de nieuwsredactie. Plaats persberichten en volg de gemeentepolitiek.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud