Uitbereiding supermarkten Losser vervolg

Het CDA heeft vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders  van de gemeente Losser over de uitbreiding van supermarkten in het dorp. Het college heeft geantwoord dat het niet hun taak is om een derde supermarkt aan te trekken. Dit is iets wat vastgoedeigenaren en supermarkten zelf moeten regelen. Wel wil het college kijken naar de mogelijkheden en kansen via hun accountmanagement.

Een nieuwe supermarkt zou 1.400 tot 1.600 vierkante meter aan ruimte nodig hebben. Het college zegt dat het moeilijk is om zo’n grote supermarkt in het centrum van Losser te plaatsen. De ondernemers in het centrum (CML) willen graag dat eventuele uitbreidingen en een derde supermarkt wel in het centrum gerealiseerd worden. Dit zou dan door een verschuiving van het huidige winkeloppervlak gerealiseerd moeten worden.

Het CML vindt ook dat er plaats is voor een foodsuper in het goedkopere segment en is blij met de vragen van het CDA. Ze verwachten dat de gemeente haar rol oppakt en actiever wordt bij het leggen van contacten met vastgoed en de supermarktbranche.

Inwoners hebben een duidelijke mening

De inwoners van Losser hebben ook een duidelijke mening. Ze willen graag een goedkope supermarkt zoals een Aldi of Lidl. Daarnaast zouden ze ook blij zijn met een winkel als Action of Wibra in het dorp.

Het CDA hoopt dat het college de signalen uit de gemeenschap serieus neemt en de mogelijkheden voor meer winkels in Losser gezamenlijk met de ondernemers verder onderzoekt

 

Geplaatst in: Dorpsproat, Gemeente, Nieuws
Martin Meijer
AUTEUR

Martin Meijer

Voorzitter, redacteur.
Informeren, verbinden en inspireren.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud