Tragisch Ongeval bij Lagapad: Tijd voor Actie!

De zorgen vanuit de gemeenschap en de politiek zijn niet langer te negeren. Afgelopen zaterdag vond er opnieuw een tragisch ongeval plaats op de Hoofdstraat bij de fietsoversteek van het Lagapad in Losser. Dit keer werd een 73-jarige vrouw aangereden door een auto waarna zij overleed aan haar verwondingen. De remsporen zijn nog zichtbaar op het asfalt, een pijnlijke herinnering aan wat er gebeurd is.

Al vóór de aanleg van de oversteek bij het Lagapad hebben bewoners aangedrongen op betere veiligheidsmaatregelen op dit deel van de Hoofdstraat. Zij vroegen om een oversteekplaats zoals die bij het Lossershof op de Oldenzaalsestraat en om een snelheidsbeperking van 50 km/u vanaf de rotonde tot aan de Dinkelbrug. Helaas zijn tot op heden geen extra maatregelen getroffen om de veiligheid van deze oversteek te verbeteren. Dit heeft tragisch genoeg geleid tot twee dodelijke ongevallen binnen een half jaar.

Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen voordat er actie wordt ondernomen? De tijd van wachten en onderzoek is voorbij; het is nu aan de verantwoordelijke instanties om direct maatregelen te nemen om herhaling van deze tragische gebeurtenissen te voorkomen.

Geplaatst in: Dorpsproat, Nieuws
Martin Meijer
AUTEUR

Martin Meijer

Voorzitter, redacteur.
Informeren, verbinden en inspireren.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud