Smullen van de aardappelpannenkoeken tijdens Brueghel

Kolkersveld_Brueghel_oud

De klootschietvereniging Kolkersveld Losser staat al meer dan 30 jaar bekend als de bakkers van de overheerlijke aardappelpannenkoeken tijdens de drie dolle dagen van het Bruegheliaans Festijn. 

Zij gaan dit jaar deze lekkernij voor u bakken op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus tussen 10.00 uur en 18.00 uur. Op zondag 1 september tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

Jarenlang bakten de leden van de klootschietvereniging Kolkersveld Losser deze aardappelpannenkoeken vanuit de kraam tegenover Grand Café Smit. Dat dit aansloeg bleek wel uit soms lange rij voor deze kraam. Elke dag zijn ongeveer 30 vrijwilligers in de weer om de nodige werkzaamheden verrichten. Aardappels moeten gepit en geraspt worden, waarna ze in het beslag verdwijnen. Deze laatste handeling is een van de belangrijkste werkzaamheden. Het beslag wordt op de hete bakplaten gelegd met uiteindelijk een bekend resultaat, lekkere bruine pannenkoeken.

Nieuwe locatie naast ’t Lossers Hoes
Nadat er in het dorp een aantal herinrichtingen plaatsvonden was er 3 jaar geleden geen plaats meer voor de kraam en moest deze noodgedwongen verhuizen naar een andere locatie. Ze staan nu op een mooie ruime plek rechts naast ’t Lossers Hoes. Een plaats waar ze zeer tevreden mee zijn. Deze verhuizing gaf een aantal problemen maar met hulp van de leden en ook derden zijn deze opgelost.

Voor slechts € 1,30 kunt u genieten van deze lekkernij.

U kunt contant betalen of per pin.

Geplaatst in: Nieuws
Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud