Schatkamerpluym dit jaar naar schuttersvereniging St. Märten

De gemeente Losser reikt elk jaar de schatkamerpluym uit aan instellingen of verenigingen die een waardevolle bijdrage leveren aan de culturele of toeristische sector. Vaak krijgen zij niet de erkenning die ze verdienen.

Dit jaar waren er zes nominaties:

*Muziekvereniging Excelsior die Losser al jaren muzikaal op de kaart zet

*De Dinkel Survival Runners, een jonge vereniging met grote ambities in outdoor activiteiten

*Kerkhofploeg van Maria Vlucht zorgt er altijd voor dat het kerkhof bij de Maria Geboorte kerk er perfect bij ligt

*Schuttersvereniging St. Märten die onlangs haar 100 jaar bestaan vierde

*Elektrokar organiseert toeristische rondritten door het smokkeldorp Overdinkel

*Het Trefhuus Overdinkel dient als cultureel hart  van Overdinkel met een grote bijdrage van medewerkers en vrijwilligers voor de culturele en toeristische sector

Alle genomineerden hebben een sterke verbintenis met de gemeente Losser en worden enorm gewaardeerd door de bewoners en de gemeente.

Een onpartijdige jury heeft alle genomineerde beoordeeld op de geldende criteria.

Het oordeel was unaniem. De schatkamerpluym 2024 is toegekend aan de Schuttersverening St. Märten, die een belangrijk stuk erfgoed in stand houdt en onlangs haar 100-jarig bestaan vierde.

Wethouder Milad Lahdo overhandigde in de Steenfabriek de Pluym uit en sprak de hoop uit dat deze Pluym ook een aanmoediging is voor een ieder om een bijdrage te leveren aan de cultuur in onze gemeente.

 

Geplaatst in: Nieuws
Henri Schuite
AUTEUR

Henri Schuite

Ik ben geboren in Enschede en woon sinds 1988 in Losser. Na mijn werkzame leven bij de politie en het CBR ben ik nu met pensioen . Al vanaf mijn middelbare school periode houd ik me al bezig met redactie werk en het organiseren van evenementen. Nu hoop ik dit bij Hallo Losser nog een poosje vol te houden.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud