“Samen voor een Sterker Overdinkel” van start

Overdinkel_bord_bebouwde_kom_gele_palen

Samen werken aan een leefbaar, gezond, veilig en ondernemend Overdinkel. Dat is het doel van het project Samen voor een sterker Overdinkel. De afgelopen tijd zijn al veel gesprekken gevoerd in het dorp. In de tweede helft van 2024 start de uitvoering.

Wethouder Milad Lahdo: “Overdinkel is een trots en actief dorp, waar veel gebeurt en de inwoners elkaar kennen. Maar er zijn ook zorgen; we zien inwoners die moeite hebben om rond te komen, er is soms overlast en er zijn zorgen over de gezondheid van inwoners. Daarom willen we aan de slag met het project Samen voor een sterker Overdinkel.

 Gesprekken
De afgelopen periode heeft de gemeente gesprekken gevoerd met verschillende personen en organisaties uit het dorp, zoals de dorpsraad, het kulturhus, het onderwijs en sport- en cultuurverenigingen. “Deze gesprekken hebben ons geholpen het beeld van Overdinkel scherper te krijgen en samen te werken aan manieren om het dorp te versterken”, aldus wethouder Lahdo.

De gemeente werkt nu verder aan een uitvoeringsprogramma. Hier wordt op de vier thema’s uitgewerkt welke activiteiten samen met het dorp worden opgepakt. Ook dit wordt samen gedaan met inwoners en organisaties uit het dorp.

 Scoren in de Wijk
Tijdens het dorpsfeest komend weekend is al een eerste activiteit: Scoren in de Wijk van FC Twente is zaterdag aanwezig met een springkussen en een activiteit voor de jeugd. Zij gaan dan in gesprek met inwoners om te kijken wat er speelt in Overdinkel. Alle inwoners van Overdinkel zijn van harte welkom om mee te doen en mee te praten.

Geplaatst in: Gemeente, Nieuws
Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud