Samen de buurt in tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Week tegen eenzaamheid inwoners in het lossers hoes

Om 10 uur ’s ochtends komt een groepje inwoners samen in ’t Lossers hoes om koffie te drinken en de krant te lezen. Ze komen hier om elkaar te ontmoeten en even gezellig bij te praten. “Ik heb geen geraniums, dus ik kan er ook niet achter zitten,” grapt één van hen. Dit soort ontmoetingen laat zien hoe fijn het is om eropuit te gaan en anderen te ontmoeten.

Juist dát staat centraal tijdens de Week tegen Eenzaamheid in gemeente Losser, van 26 september t/m 3 oktober. In deze week nodigt de gemeente de inwoners uit om deel te nemen aan de vele leuke activiteiten die in de gemeente plaatsvinden. Fundament organiseert deze week volop activiteiten voor alle leeftijden.

De Week tegen Eenzaamheid staat in het teken van ontmoetingWethouder Marian Oosterbroek: “Het hele jaar door zijn er in onze gemeente allerlei leuke en laagdrempelige activiteiten waar inwoners van alle leeftijden aan deel kunnen nemen. Neem bijvoorbeeld de Kuierdeur challenge: een rustige wandelgroep die na afloop gezellig samen koffie drinkt. Of de culturele ontmoeting waar mensen samenkomen om zich te verdiepen in culturele thema’s. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid nodigen we inwoners uit om kennis te komen maken met deze activiteiten. Het is zonde om alleen thuis te zitten terwijl er zoveel dingen te doen zijn met elkaar. Daarnaast zijn er ook allerlei extra feestelijke activiteiten tijdens deze week. Bekijk het programma en kom vooral langs!”

Vast een paar activiteiten uitgelicht

Voor het volledige programma van Fundament; houd de socials goed in de gaten, kijk op www.fundamentlosser.nl/agenda of bel Fundament via 053 536 9400.

Losser tegen eenzaamheid
Kent u mensen waarvan u denkt dat ze eenzaam zijn? Of voelt u zich weleens eenzaam? Op de website www.lossertegeneenzaamheid.nl kunt u hier een melding van maken en kunt u terecht met al uw vragen. De medewerkers van het platform zijn er om u verder te helpen.

Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud