Oversteek LAGA fietspad Hoofdstraat bij Nijverheidsstraat

Op 10 juli 2023 stond Jaimi van Essen met een groot verhaal in Tubantia. Er zijn 3 punten die de gemeente Losser wil (laten) aanpakken op de N371 (Hoofdstraat richting Overdinkel). Jaimi van Essen geeft aan dat de gemeente Losser overweegt een deel van de weg over te nemen van de provincie. 

3 zorgpunten

  • Op de rotonde Gronausestraat – Hoofdstraat kunnen fietsers de rotonde in 2 richtingen nemen en daar rekenen automobilisten niet op.
  • De uitrit van de Nijverheidsstraat op de Hoofdstraat met veel vrachtwagens is vaak onoverzichtelijk.
  • De oversteek van het LAGA-fietspad van de Hoofdstraat, waar fietsers moeten oversteken en het autoverkeer 80 km/u mag, wordt als zeer gevaarlijk ervaren.

Gezien het feit dat Jaimi van Essen Losser binnenkort gaat verlaten heeft Hallo Losser gevraagd naar de status van dit overleg en krijgt het volgende antwoord:

De Provincie Overijssel gaat op korte termijn (voorjaar 2024) aan de slag met een verkeersveiligheidsvisie voor de N731 (waar deze locatie dus ook deel van uitmaakt) om eventuele risico’s/knelpunten te kunnen voorkomen of te verhelpen. In dit proces zit ook de gemeente Losser aan tafel om input te leveren.

Verder heeft de Provincie Overijssel (het bevoegd gezag) eerder al aangegeven dat zij van mening is, dat de betreffende oversteek veilig is. De provincie ziet daarmee nu geen noodzaak tot aanpassingen of aanvullende maatregelen.

Geplaatst in: Gemeente, Nieuws
Theo Kip
AUTEUR

Theo Kip

Ik maak deel uit van de nieuwsredactie. Plaats persberichten en volg de gemeentepolitiek.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud