Ontwerp-projectbesluit voor Natura2000-gebied Landgoederen Oldenzaal ter inzage

Landgoederen_Oldenzaal_prov_Overijssel

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben op 9 juli 2024 het ontwerp-projectbesluit voor het Natura 2000-gebied Landgoederen Oldenzaal vastgesteld. Dit ontwerpbesluit ligt vanaf dinsdag 10 september ter inzage tot en met 21 oktober 2024. Inwoners en belanghebbenden worden uitgenodigd om hun zienswijze in te dienen.

Landgoederen Oldenzaal is op 4 juli 2013 aangewezen als Natura 2000-gebied. De gestelde natuurdoelen zijn sindsdien uitgewerkt in zowel een Natura 2000-beheerplan als een inrichtingsplan. Op 10 juli 2019 stelden Provinciale Staten van Overijssel het Provinciale Inpassingsplan (PIP) ‘Landgoederen Oldenzaal’ vast, gericht op natuurherstel en planologische bescherming. Dit PIP werd aangevochten bij de Raad van State, die op 30 juni 2021 een uitspraak deed waardoor het PIP grotendeels onherroepelijk werd, met uitzondering van enkele onderdelen. Om dit te herstellen is nu een ontwerp-projectbesluit vastgesteld.

Herstelmaatregelen
Het ontwerp-projectbesluit richt zich specifiek op de deelgebieden “De Reuver” en “Omgeving Liesketbeek/Snoeyinksbeek” en verwerkt daarnaast enkele planologische wijzigingen en correcties die voortkomen uit voortschrijdend inzicht en nieuwe afspraken met grondeigenaren. De herstelmaatregelen zijn gericht op het tegengaan van verdroging en het verminderen van verrijking door meststoffen, met als doel het beschermen en uitbreiden van kwetsbare natuurtypes zoals het eiken-haagbeukenbos en het vochtige alluviale bos.

Inzage en zienswijzen
Het ontwerp-projectbesluit, inclusief bijlagen, is digitaal beschikbaar op de website van de provincie Overijssel: www.overijssel.nl/loket/ter-inzage. De stukken kunnen op afspraak worden ingezien in het gemeentehuis van Losser en het provinciehuis in Zwolle. Tijdens de inzageperiode kunnen zienswijzen digitaal, schriftelijk of mondeling worden ingediend.

Informatiebijeenkomst
Op 19 september organiseert de provincie een informatiebijeenkomst voor belangstellenden in Dorpshoes Erve Boerrigter in De Lutte. De bijeenkomst vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst is er gelegenheid om vragen te stellen en een toelichting te krijgen op het ontwerp-projectbesluit. Aanmelden is niet nodig.

Contactinformatie
Voor vragen over de procedure of het indienen van een zienswijze kunt u contact opnemen met Cees Ortelee via of (038) 499 79 15.

Voor inhoudelijke vragen over het project is Erna Hissink bereikbaar via  of (038) 499 78 09.

Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud