ON AIR: De Geheime Bende van Losser

Vrijdagavond vond in het Openluchttheater Brilmansdennen in Losser de derde voorstelling van De Geheime Bende van Losser plaats. En Hallo Losser was erbij. 

Deze komische familievoorstelling, vol humor, emotie en folklore, wist van begin tot eind te boeien. Wat op papier een dorpsverhaal lijkt, bleek op het podium een verrassend en meeslepend avontuur dat zich afspeelt tussen Losser en Rotterdam.

Sterk optreden van jong talent

Een van de meest opvallende rollen is die van de 10-jarige Lise Damhuis uit Losser. Haar vertolking van de jonge Caro was overtuigend en krachtig. Haar sterke opening zette direct de toon voor de avond. Krachtig richt de jong actrice zich tot de vele honderden mensen in het publiek.  Dat er een jonge en oudere versie is van Caro is even schakelen, maar het draagt bij aan aan de diepgang en geloofwaardigheid van het verhaal.

Humor en emotie hand in hand

De voorstelling is rijk aan humor, maar biedt ook momenten van ontroering. Jan Riesewijk, bekend om zijn komische rollen, zorgde voor een prachtige ‘diva finale’. Waar je van hem verwacht vooral de lachers op zijn hand te hebben, verrast hij met een spetterende finale.

Unieke setting in de open lucht

De setting van Brilmansdennen maakt de avond extra bijzonder. Via de toegang van Erve Kraesgenberg worden bezoekers alvast in de sfeer gebracht van de voorstelling door een zanggroep en diverse ludieke personages. Aangekomen in het theater is de sfeer van de vallende avond, de dennenbomen, fladderende kraaien, duiven en insecten in de schijnwerpers ongeëvenaard. Het weer was perfect en de stemming optimaal.

Een aanrader voor iedereen

De Geheime Bende van Losser is geen oubollig amateurtoneel, maar een verrassend professioneel spektakel dat geen seconde verveelt. Of je nu jong of oud bent, de voorstelling heeft voor iedereen iets te bieden. Het verhaal zit vol avontuur, spannende piratenzenders, smokkelverhalen, emotie en de strijd tussen regels en rebellie.

Het publiek werd niet alleen meegenomen in de gebeurtenissen, maar swingde zelfs mee op de muziek. De voorstelling blijft je bij, dankzij de sterke cast, het meeslepende verhaal en de sfeer van het theater. Overal om je heen gebeurt er wel iets, je moet soms zelfs achterom kijken. 

Er zijn nog kaarten beschikbaar

De geheime bende van Losser wordt gespeeld in Openluchttheater Brilmansdennen in Losser van woensdag 4 september tot en met zaterdag 14 september. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur, met een middagvoorstelling op zondag 8 september om 15.00 uur. De hoofdrollen worden vertolkt door Bert Eeftink, André Manuel, Jan Riesewijk en Lisa Schol. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.openluchttheaterbrilmansdennen.nl.

Geplaatst in: Nieuws
Peter Langela
AUTEUR

Peter Langela

Ik woon in Losser, samen met mijn vrouw Karin en onze hond Tara. Mijn hobbies zijn koken (vegan), wandelen, reizen en technologie. Ik ben bezig met het schrijven van een kookboek over plantaardig koken. Naast het ondernemerschap werk ik als business developer en start-up coach voor Universiteit Twente, Novel-T en imec.istart.nl. Voor Hallo Losser ben ik bestuurslid en nieuwsredacteur.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud