Na 60 jaar nog steeds gek op elkaar

Is de titel die staat op het spandoek, dat aan hun woning is bevestigd. Het betreft het echtpaar G. (Gonny) Slotboom – Menger en G. (Gerrit) T. Slotboom. Naast het feit dat ze 60 jaar getrouwd zijn is het ook de verjaardag van Gerrit. In 1961 leerden Gonny, toen 15 jaar, en Gerrit, toen 18 jaar elkaar kennen op de dansschool Scheggetman in Enschede. Daar hebben ze ruim één jaar dansles gehad en is de vonk overgesprongen. Ze kregen verkering met elkaar. Gerrit kwam uit Enschede en Gonny uit Losser. Ze woonde toen aan de Smitsbreeweg waar de badhokjes nog dienstdeden. Haar vader was stoelenmatter, mandenvlechter en postbode.

Huwelijk
Op 3 april 1964 zijn op het gemeentehuis in Losser getrouwd. Gonny was toen 18 en Gerrit 21. De bruiloft werd gevierd bij café Lippinkhof , nu café ’t Spoortje, aan de Gronausestraat in Losser. De muzikale omlijsting was in handen van de band waarin Henk Ansink als drummer fungeerde. Aanvankelijk woonden ze bij de ouders van Gonny en later bij de ouders van Gerrit. Daarna kregen ze een woning aan de Oosterstraat in Enschede. In 1975 zijn ze naar Losser verhuisd. Uit het huwelijk zijn twee kinderen, een jongen en een meisje geboren. Ze hebben twee kleinkinderen.

Werk
Na zijn militaire loopbaan (lichting 62/4) bij de luchtwacht artillerie waar hij de radar bediende, ging Gerrit werken in de textiel. Hij heeft zich omgeschoold naar de metaal en werd gereedschapsmaker. Hij heeft dit werk met veel plezier gedaan bij onder andere Witzel in Losser, Norma in Hengelo, Bicaa precision in Winterswijk. Gonny heeft na de lagere school twee jaar gestudeerd aan het Lyceum in Enschede. Vervolgens is ze gaan werken in een confectie van Nico ter Kuile in Enschede.

Hobby
Voor Gerrit heeft de muziek een groot deel van zijn leven bepaald. Hij speelde gitaar en bas. In de beginjaren speelde hij in de Enschedese band de Joy-Stars. Ze speelden het soort muziek dat de Shadows ook ten gehore brachten. In 1964 speelde hij in de Blue Stars. Ze speelden in dancings aan beide kanten van de grens. Gerrit heeft 20 jaar gespeeld in de Oberkrainergroep van de Grenslandkapel in Overdinkel gespeeld. Gonny was een fervent fietser. Zelfs in die mate dat de bewoners van hun eerste camping haar “de Kneet” noemden. Samen hebben ze heel veel gekampeerd.

Bescheiden feestje
Onder andere vanwege de gezondheid van Gonny houden ze met de directe familie een etentje in een restaurant in Haaksbergen. In het bruine café van de zorginstelling waar Gonny verblijft, wordt een feestje voor alle bewoners van de Tiekerhook gehouden. De muzikale verzorging doet Gert Ekkelboom met zijn in Twente wereldberoemde One Man Show. Burgemeester Gerrit Jan Kok bracht de felicitaties van de gemeente over.

Geplaatst in: Nieuws
Sietse Smit
AUTEUR

Sietse Smit

Mijn naam is Sietse Smit. Ik ben al 52 jaar getrouwd met Lettie. We hebben twee zonen, twee kleinzonen en één kleindochter.
Na mijn werkzame leven in de opsporing besteed ik veel tijd aan het schrijven van toneelstukken en verhalen en fotografie. Ik maak gedichten met een knipoog. Ik doe aan geocaching.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud