Meld uitval van bus 61 of 66 bij Hallo Losser

Bushalte_Maria_geboortekerk

Hallo Losser is bezig inzicht te krijgen in de betrouwbaar van de buslijnen 61 en 66. Aangezien noch de provincie Overijssel noch Arriva bereid zijn om deze informatie te verstrekken willen wij graag een beroep doen op onze lezers. Sinds 17 juni is Arriva, 5 weken eerder dan normaal, overgegaan naar de zomerdienstregeling. Volgens Arriva gaat het nu allemaal veel beter. Je zou mogen verwachten dat ze nu zonder enige uitval werken, maar wij maken op uit de reacties van Facebook dat de betrouwbaarheid van lijn 61 (Overdinkel – Enschede) en 66 (Overdinkel – Almelo) nog steeds te wensen overlaat. Als er sprake is van busuitval of sterke afwijking van de dienstregeling zouden wij het op prijs stellen als we een mail krijgen op of met in de mail korte vermelding op welke datum en tijdstip de bus niet verscheen.

Zondag heb ik Liesbeth Oelen, perswoordvoerder van Arriva, de volgende vragen gesteld:
Arriva is 5 weken eerder overgegaan naar de zomerdienstregeling. Toch vallen er nog steeds bussen uit. Tevens is de informatievoorziening naar reizigers niet op orde. Als een bus uitvalt wordt dat niet of pas heel laat op de infopanelen vermeld. Wat gaat Arriva doen om deze problemen op te lossen voor nu en ook na 1 september als de normale dienstregeling weer van toepassing is. Is Arriva voornemens de roosters van de chauffeurs te verruimen? Waarschijnlijk heeft dat een zeer positieve invloed op het ziekteverzuim.
Liesbeth Oelen reageerde per omgaande:
We hebben inmiddels gemerkt dat de uitval al minder is sinds de zomerdienstdienstregeling temeer omdat er meer rust is ingebouwd en de chauffeur ruimere pauzes hebben en meer tijd voor (ont)stekkeren van de bussen. Deze maatregelen zijn de basis voor de dienstregeling vanaf september dus we gaan ervanuit dat het allemaal een stuk beter wordt. Verder is het qua informatievoorziening altijd zo geregeld dat er zo snel mogelijk info op de borden komt en in de reisplanners. Dus dat heeft wel onze prioriteit bij uitval.

Geplaatst in: Nieuws
Theo Kip
AUTEUR

Theo Kip

Ik maak deel uit van de nieuwsredactie. Plaats persberichten en volg de gemeentepolitiek.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud