Nieuws & Agenda

Luuk Mannebeek Nederlands kampioen onder 18 jaar

Zaterdag 17 februari werd het Nederlands Kampioenschap Judo onder de 18 jaar gehouden in Den Haag.

Plaatsing via districtskampioenschap

Judoka’s moeten zich voor het NK plaatsen tijdens de district kampioenschappen die plaatsvonden op zaterdag 3 februari. Ondanks dat Luuk het full-time programma in Groningen volgt, komt hij nog steeds uit voor Judosport Oost en valt dus onder het district Oost Nederland. Luuk had zich als winnaar geplaatst op het district kampioenschap in Markelo in de categorie onder 18 jaar in de klasse tot 73 kilogram.

Nedelands kampioenschap

Afgelopen zaterdag zat hij in een poule met 26 judoka’s. De eerste partij tegen Dielissen werd in 6 sec beslist met een ippon. De tweede partij tegen Schoumacher werd binnen een minuut met een houdgreep gewonnen.

De kwartfinale tegen Knoppersen was een lastige. De 2 judoka’s zijn erg aan elkaar gewaagd en trainen samen op Papendal. Luuk komt na een minuut in de houtgreep terecht. Met nog 2 seconden te gaan weet hij eruit te komen. Met een waza-ari tegen, gaat de partij verder. Met nog 2 minuten op de klok ligt Knoppersen in een houdgreep waar hij niet meer uit komt. Winst voor Luuk!

De halve finale is tegen Fidder; hij komt ook uit voor Oost Nederland en traint ook op Papendal. Geen vreemden voor elkaar dus. Luuk houdt zich keurig aan zijn wedstrijdplan en wint de partij vlot met een mooie ippon.

De finale is tegen Huijstee, ook geen onbekende want ze trainen samen op Papendal. Luuk weet wat hij moet doen en binnen een minuut weet hij een ippon te scoren.

Na vorig jaar met het zilver genoegen te moeten nemen is er dit jaar GOUD!

Foto : Luuk Mannebeek 2e van links