Joop Koopmans op 85-jarige leeftijd overleden

De bekende Lossernaar Joop Koopmans is op vrijdag 12 april overleden. Joop Koopmans was in zijn jongere jaren raadslid voor de CPN in de gemeente Losser er werd 35 jaar later in 2006 met voorkeursstemmen op 67-jarige leeftijd opnieuw in de gemeenteraad gekozen, deze keer als lid van Burgerforum. Joop was ook medeoprichter en erelid van Burgerforum.

Muzikant in hart en nieren

Hij was ook oprichter en oud voorzitter van muziekvereniging De Tukkers ( nu DTKS ) en werd onlangs nog gehuldigd voor zijn 55-jarig lidmaatschap. Het eerste clubhuis van De Tukkers was ook zijn project. Daarbij speelde hij ook jaren mee in het orkest. De sousafoon was zijn instrument. Ook zat hij jarenlang in het bestuur van de muziekschool en in de culturele raad.

Levensgenieter en Bourgondiër

Joop hield van het leven, was een fervent visser, maar bovenal een sociaal bewogen mens en actief in de samenleving. Voor alle verdiensten  werd hij ook benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Geplaatst in: Nieuws
Henri Schuite
AUTEUR

Henri Schuite

Ik ben geboren in Enschede en woon sinds 1988 in Losser. Na mijn werkzame leven bij de politie en het CBR ben ik nu met pensioen . Al vanaf mijn middelbare school periode houd ik me al bezig met redactie werk en het organiseren van evenementen. Nu hoop ik dit bij Hallo Losser nog een poosje vol te houden.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud