Jeroen Diepemaat nieuwe burgemeester van Losser

De gemeenteraad van Losser beveelt de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan om Jeroen Diepemaat (35) voor te dragen als burgemeester van de gemeente Losser. Dat is de uitkomst van een besloten raadsvergadering op donderdag 11 juli. Aansluitend werd in een openbare raadsvergadering de aanbeveling bekend gemaakt. De heer Diepemaat is gehuwd en heeft twee kinderen. Vanaf 2018 is hij wethouder in Enschede.

De gemeenteraad had in de profielschets aangegeven naar welke burgemeester zij op zoek was  Hierin stond: “Ben jij een extern gerichte bestuurder, laagdrempelig in het contact en een echte teamspeler, dan kun je op onze interesse rekenen”. Jeroen Diepemaat voldeed volledig aan dit beeld. Hij is een warme persoonlijkheid, is sympathiek en heeft een rustige uitstraling. Hij heeft veel bestuurlijke ervaring en heeft een groot netwerk in Twente en daarbuiten.

“De vertrouwenscommissie is enorm blij dat Jeroen Diepemaat de nieuwe burgemeester wordt. Hij is een geboren en getogen tukker en kent de omgeving. Ze zijn ervan overtuigd dat hij een goede burgemeester voor onze gemeente zal zijn”.

Jeroen Diepenmaat is sinds 16 juli 2018 wethouder in Enschede. Hij is lid van de VVD, een partij waarbij Jeroen al sinds 2007 actief was, eerste als algemeen secretaris van de JOVD en later zelfs voorzitter. Sinds 2010 is hij lid van de gemeenteraad in Enschede, waarna zijn periodes als wethouder volgde.

De gemeente Losser ging in het voorjaar van 2024 op zoek naar een nieuwe burgemeester nadat bekend werd dat burgemeester Cia Kroon afscheid nam. Gerrit Jan Kok volgde haar op als waarnemend burgemeester.

Op 19 maart 2024 werd de vertrouwenscommissie benoemd die op zoek moest gaan naar een nieuwe burgemeester.  Deze aanbeveling gaat vervolgens naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Deze doet vervolgens een voordracht aan Zijne Majesteit de Koning, die de burgemeester benoemt.

Dat verwachting is dat de installatie van de nieuwe burgemeester op 23 oktober 2024 kan plaatsvinden.

Bij de eerste kennismaking donderdagavond in het Lossers Hoes konden alle genodigden met Jeroen Diepenmaat kennismaken, die meteen duidelijk maakte waarom de vertrouwenscommissie een juiste keus had gemaakt.

 

 

 

Geplaatst in: Nieuws
Henri Schuite
AUTEUR

Henri Schuite

Ik ben geboren in Enschede en woon sinds 1988 in Losser. Na mijn werkzame leven bij de politie en het CBR ben ik nu met pensioen . Al vanaf mijn middelbare school periode houd ik me al bezig met redactie werk en het organiseren van evenementen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud