Huisbezoek voor 80-jarigen

Fundament bezoekers ouderen

Deze weken valt er bij 80-jarigen in de gemeente Losser een brief van Fundament in de bus met de vraag of een huisbezoek gewenst is.

In de maanden mei en april 2024 zijn senioren in de gemeente Losser die in 2024 85 jaar worden weer thuis bezocht door vrijwillige seniorenvoorlichters. De huisbezoeken staan in het teken van wonen, zorg en welzijn. Voorafgaand aan het huisbezoek krijgen de senioren een brief van Fundament met een vrijblijvende uitnodiging voor het huisbezoek. De vrijwillige seniorenvoorlichters komen bij de senioren op bezoek en gaan dan samen in gesprek over hoe het thuis gaat op het gebied van wonen, zorg en welzijn. De seniorenvoorlichters informeren over allerlei verschillende onderwerpen; van activiteiten tot aan hulpmiddelen.

In de gemeente Losser zijn 182 senioren die 85 jaar worden in 2024.

  • 40 senioren hebben inmiddels een bezoek gehad;
  • 33 senioren hebben aangeven geen behoefte te hebben aan een gesprek;
  • De overige 59 senioren hebben helaas niet gereageerd.

De senioren die een huisbezoek hebben gehad, geven aan het als zeer waardevol te hebben ervaren. Er waren allerlei hulpvragen rondom de thema’s wonen, activiteiten, eenzaamheid, mantelzorg en ondersteuning. Deze hulpvragen zijn inmiddels opgepakt door de medewerkers van Fundament (ouderenconsulenten en mantelzorgconsulent).

Na de zomer zijn de senioren die 80 worden in 2024 aan de beurt voor een huisbezoek.

Word je dit jaar 80, dan kun je dus een brief van Fundament verwachten met de vraag of een huisbezoek gewenst is.

Ben je het afgelopen jaar niet bezocht en heb je behoefte aan een gesprek? Dan kun je contact opnemen met Jannet Huisman via Fundament 053-536 9400 of .

Geplaatst in: Nieuws
Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud