Herman en Diny Smits 65 jaar getrouwd

 

Het was op 28 mei 1959 toen Herman en Diny Smits elkaar het ja-woord gaven. Herman woonde in die tijd in Grave en Diny in Nijmegen. Daar hebben ze elkaar ontmoet en daar zijn ze ook in het huwelijk getreden.

 

Uit hun huwelijk werden 3 kinderen geboren, Ronald en de tweeling Edwin en Astrid

Werk
Het werk van Herman bracht het echtpaar naar Twente. Herman werkte destijds als leraar op de ambachtsschool met gehandicapte kinderen en kreeg een baan in Hengelo.  Na enkele jaren op de Thij in Oldenzaal te hebben gewoond, verkaste het echtpaar in 2000 naar de Lutte, waar ze nu met alle plezier nog wonen.

Diny is een virtuoos met naald en draad
In haar jeugd heeft Diny een opleiding gevolgd aan een naaiatelier. Daar heeft ze zich alle vaardigheden met naald en draad eigen gemaakt. Haar familie is dan ook maar wat trots op wat Diny in de loop der jaren voor haar kinderen en kleinkinderen heeft gemaakt.

Verenigde Staten is rode draad in hun leven
Het aantal keren dat zijn in Amerika zijn geweest is bijna niet meer te tellen. Zoon Ronald werd piloot en woont nu in Amerika. Dochter Astrid volgde niet veel later en zo werd de Verenigde Staten een gewilde vakantie bestemming. Inmiddels is de familie uitgebreid met zes kleinkinderen, twee bonuskinderen en drie achterkleinkinderen.

En vandaag wordt er feest gevierd op de Tjaskermolen. Want zo lang getrouwd zijn in zo’n goede gezondheid, dat mag gevierd worden.

Geplaatst in: De Lutte, Nieuws
Henri Schuite
AUTEUR

Henri Schuite

Ik ben geboren in Enschede en woon sinds 1988 in Losser. Na mijn werkzame leven bij de politie en het CBR ben ik nu met pensioen . Al vanaf mijn middelbare school periode houd ik me al bezig met redactie werk en het organiseren van evenementen. Nu hoop ik dit bij Hallo Losser nog een poosje vol te houden.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud