Hans Wolters en AI: SCHADUW

De poëtisch ingestelde Hans Wolters, en geen onbekende op Hallo Losser, heeft enkele handgeschreven zondaggedachten gedigitaliseerd. De komende zondagen wil hij de Hallo Losser lezers daar graag deelgenoot van maken. Het zijn gedachten, al dan niet in rijmvorm, bedacht met menselijk verstand.

SCHADUW
Schaduw doorkruist 
mijn heldere zicht
Water verblijft 
in zijn evenwicht
Niets is hier zeker
Dat zie je pas goed
Als de vloed
het weer doet

Hans Wolters

Toelichting:

AI

Kunstmatige intelligentie, ook wel artificial intelligence (AI) genoemd, speelt in toenemende mate een rol in de maatschappij. Waar eerst duidelijk onderscheid gemaakt kon worden tussen mensen en machine, wordt deze afstand dankzij deze ontwikkeling ineens een stuk kleiner. Machines vertonen bij AI namelijk menselijke eigenschappen, zoals leren, redeneren, creativiteit en plannen. 

Bij de bespreking op de redactie van Hallo Losser ontstond het idee om met de hulp van AI een illustratie bij de zondaggedachte te genereren. De afbeelding bij deze gedachte is ontstaan door de tekst van Hans Wolters achtereenvolgens in te voeren in de AI programma’s ChatGPT en MidJourney. Het resultaat is het beeld bij dit artikel.

Hans Wolters

Hans Wolters.

Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud