Handwerksoos Overdinkel

Handwerksoos_Overdinkel

In september bestaat de Handwerksoos Overdinkel 45 jaar en dat willen de dames niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De dames gaan er met elkaar een klein feestje van maken.

Voor de historie van de Handwerksoos Overdinkel citeer ik uit een artikel dat Sietse Smit op 25 februari 2020 schreef voor Hallo Losser over het afscheid van Zuster Leokorda van de Handwerksoos. Zij droeg het stokje over aan Debbie Sijpkes en Seiol Nijman.

Zuster Leokorda
Zuster Leokorda begon als gepensioneerde aan de coördinatie van de handwerksoos in Overdinkel. Destijds gevraagd door de toenmalige dominee van Overdinkel aan de zusters of ze nog iemand wisten om de taak bij de handwerksoos op zich te nemen. Het antwoord van zuster Castissima was, wijzend op zuster Leokorda: “die staat hier voor u”. Omdat zuster Leokorda gepensioneerd was en het handwerken haar niet vreemd was heeft ze deze taak op zich genomen. Afgelopen januari is zuster Leokorda 90 jaar geworden.

Zuster_Leokorda

Handwerksoos Overdinkel
De groep handwerksters bestaat uit 12 personen en er zijn nog wel enkele plaatsen vrij. Wie belangstelling heeft kan zich opgeven bij Debbie Sijpkes of Seiol Nijman. Een telefoontje naar ’t Trefhuus (053 536 1850) in Overdinkel en er wordt contact met je opgenomen. De handwerksoos is elke maandag van 14.00 uur tot 16.00 uur. Als je denkt dat het wat voor je is, kun je ook altijd een keer, vrijblijvend, de handwerksoos bezoeken.

Geplaatst in: Nieuws, Overdinkel
Theo Kip
AUTEUR

Theo Kip

Ik maak deel uit van de nieuwsredactie. Plaats persberichten en volg de gemeentepolitiek.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud