Handbalvereniging Combinatie ’64 viert 60 jarig bestaan

De handbalvereniging Combinatie’64 viert aanstaande zaterdag haar 60-jarig bestaan. Dit bijzondere jubileum wordt gevierd met een feestavond vol activiteiten voor leden en genodigden. Op zondag 15 september vindt er een onderling handbaltoernooi plaats, dat om 10.30 uur begint in sporthal De Fakkel. Het toernooi is toegankelijk voor iedereen en belooft een spannende dag te worden voor zowel spelers als supporters.
Ontstaan van Combinatie’64

Combinatie’64 werd opgericht in 1964 na een fusie van twee lokale handbalverenigingen: KSV Losser en OSV ’31. Deze fusie kwam tot stand met de steun van de gemeente Losser, die de handbalsport in de regio wilde bevorderen. De fusiegesprekken begonnen in 1963 en een jaar later werd de nieuwe club officieel opgericht.

Bij de oprichting werden de ereleden van beide verenigingen geëerd voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid. De nieuwe clubkleuren werden vastgesteld: oranje shirts en witte broeken. Leden van OSV ’31, die voorheen in witte shirts speelden, kregen toestemming om hun shirts oranje te verven, waarbij de vereniging de kosten op zich nam.

Uitdagingen en groei na moeilijke jaren

Bestuurslid Lianne Spanjer geeft aan dat de afgelopen jaren niet gemakkelijk waren voor Combinatie’64. Door de coronapandemie en door de sloop en nieuwbouw van de Fakkel moesten de teams tijdelijk uitwijken voor trainingen en wedstrijden naar andere velden binnen en buiten de gemeente.  Dit bracht de nodige logistieke uitdagingen met zich mee.

Met de voltooiing van sporthal De Fakkel heeft Combinatie’64 nu weer een eigen, moderne thuisbasis. De kantine en vergaderruimtes dragen bij aan de goede sfeer binnen de club. Inmiddels is het ledental gegroeid tot ongeveer 200 leden. De vereniging is trots op haar brede leeftijdsopbouw, met teams voor zowel jeugd als volwassenen. Vooral de jeugdafdeling kent een sterke groei, wat een stevige basis vormt voor de toekomst.

Sociale binding en sportieve groei

Naast handbaltrainingen en wedstrijden organiseert Combinatie’64 regelmatig sociale evenementen zoals toernooien, jeugdkampen en clinics. Activiteiten zoals het jaarlijkse jeugdkamp en regionale handbaltoernooien leggen de nadruk op plezier, teambuilding en sport.

Lianne Spanjer benadrukt dat de club zich richt op zowel sportieve als sociale groei: “Handbal moet gewoon leuk zijn.” Naast het verbeteren van teamspel en het vergroten van individuele vaardigheden, heeft de club als doel om zowel jeugd als senioren sportief te laten groeien.

Toekomstplannen

De toekomst ziet er veelbelovend uit voor Combinatie’64. Met de komst van het Omni park en de nieuwe multifunctionele Beach velden zal de club, naast de binnenvelden in De Fakkel, ook Beach velden tot haar beschikking hebben. Sportief gezien streeft de vereniging ernaar om terug te keren naar de hoofdklasse. Bovendien krijgen de leden binnenkort, ter ere van het 60-jarig jubileum en dankzij een nieuwe sponsor, nieuwe sportkleding.

Combinatie’64 kijkt vol vertrouwen naar de toekomst met een hechte gemeenschap van enthousiaste handballers en een solide basis om verder op voort te bouwen.

Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud