Hallo Losser is vernieuwd

Hallo Losser is vernieuwd

Na maanden van voorbereiding is de nieuwe website van Hallo Losser gelanceerd tijdens de feestavond van De Slag om Losser. De oude website was sinds de oprichting in 2014 in gebruik en aan vervanging toe. Het was tijd voor een nieuwe, modernere lay-out die beter aansluit bij de huidige content.

Het zal even wennen zijn voor de vaste bezoekers. De navigatiestructuur is gewijzigd en bepaalde inhoud staat op een andere plek. De nieuwsberichten en agenda-items hebben uiteraard nog altijd een prominente plaats op de site. Ook de Sociale Kaart van Gemeente Losser is meeverhuisd. In dit geactualiseerde overzicht kun je zoeken naar organisaties die ondersteunen bij op het vlak van werk en inkomen, jeugd en gezin of zorg en welzijn. Verder vind je op de nieuwe site de standaard informatiepagina’s over Hallo Losser, De Slag om Losser en Spoed & Crisisdiensten terug.

Hard gewerkt achter de schermen

De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt om de nieuwe website te realiseren. De site is ontworpen en ontwikkeld door Kim Vlaardingerbroek van Designstudio Twente. “Met veel plezier en toewijding heb ik HalloLosser.nl in een nieuw jasje gestoken. Samen met het stichtingsbestuur hebben we nagedacht over de nieuwe opzet en invulling. Het was een flinke klus om het archief, dat bestond uit ruim 20.000 berichten en pagina’s, uit te pluizen en gedeeltelijk te importeren in de nieuwe site. Een hele uitdaging! Het ontwerpen van de nieuwe lay-out was absoluut het leukste onderdeel van dit project. Daar kon ik mooi mijn creativiteit in kwijt, in de hoop dat mijn dorpsgenoten blij worden van het eindresultaat”.

Het doel was om het archief zo compleet mogelijk te houden, met uitzondering van de achterhaalde informatie. Dit archief is nog niet volledig zichtbaar op de nieuwe site, voornamelijk berichten uit de periode tussen 2014 t/m 2019 zullen de komende maanden verder worden gefilterd en aangevuld.

Vernieuwde structuur

De structuur van de pagina’s en nieuwscategorieën is op de schop gegaan en de zoekfunctie is verder uitgebreid en toegankelijker gemaakt voor mobiele gebruikers. Dit moet het makkelijker maken om informatie over een bepaald onderwerp of uit een bepaalde periode te vinden. Ook kun je nu makkelijker het laatste nieuws lezen over onze kerkdorpen Beuningen, De Lutte, Glane en Overdinkel. Voor het overzicht van ondernemers in het centrum van Losser kunt je nu terecht op CentrumLosser.nl.

Feedback

We zijn benieuwd naar jullie mening over het vernieuwde HalloLosser.nl. Wil je hier iets over kwijt? Laat het dan aan ons weten via het feedbackformulier.

Geplaatst in: Nieuws
Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud