Grootse Arke reünie in de Wilmersberg

Zondag vond op Landgoed De Wilmersberg een grootse reünie plaats van ruim 300 Arke medewerkers, die tot 1995 op de loonlijst van Arke stonden. Een jaar geleden benaderde oud-medewerker Hans Tattersall Barbara Fransen met het idee voor een Arke reünie. Barbara was direct enthousiast en belde direct haar zussen Monique en Ellen. Zij deelden het enthousiasme van Barbara en Monique ging deel uitmaken van het organisatie.

Zondagmiddag om 15 uur was het zover. Van heinde en verre stroomden de ruim 300 oud-medewerkers naar Landgoed De Wilmersberg die exclusief voor de reünie ter beschikking stond. De medewerkers van De Wilmersberg hebben hun uiterste best gedaan om de inrichting geschikt te maken en de dag goed te laten verlopen.

In 1994 nam de legendarische Ferdinand Fransen, eigenaar-directeur van Arke, al zijn medewerkers en hun partners mee naar Chiclana in Zuid-Spanje voor een feestelijk afscheid. In dat jaar trad hij terug uit de onderneming, waar hij vanaf 1944 aan verbonden was. Eén jaar later, in 1995, werd Arke onderdeel van TravelUnie, de voorloper van het huidige TUI Nederland. Holland International, dat ook deel uitmaakte van TravelUnie en Arke waren toen de beide grootste reisondernemingen van Nederland.

Initiatiefnemer Hans Tattersall beschreef eerder zijn “Arke gevoel” als volgt : “De mooiste tijd van mijn werkbare leven heb ik mogen werken voor Ferdinand Fransen ‘The Godfather’ van de reiswereld. Zijn ‘legacy’ leeft voort in de Agfra Holding aangestuurd door Barbara Fransen die samen met haar zussen Monique en Ellen aanwezig zullen zijn. Het feit dat zoveel oud medewerkers zich na 27 jaar nog zo enthousiast aanmelden zegt iets over de man Ferdinand Fransen. Een betere baas en werkvloer is nog steeds ondenkbaar voor mij”.

Opening
De korte opening werd gedaan door Hans Tattersall die iedereen warm welkom heette. Daarna sprak Barbara die het Arke gevoel kenmerkte door woorden zoals aandacht, vrijheid, verbondenheid, hard werken en heel veel plezier.
Nadat de organisatoren Carla Twente, Monique Fransen, José Vreeswijk, Hans Tattersall en Rob Admiraal bedankt waren, was het tijd voor ontmoeting en bijkletsen onder genot van een drankje, een hapje en een buffet.

.

Geplaatst in: Nieuws
Theo Kip
AUTEUR

Theo Kip

Ik maak deel uit van de nieuwsredactie. Plaats persberichten en volg de gemeentepolitiek.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud