Gratis bosplantsoen voor grondeigenaren

Aarde_14
Wilt u een ‘overhoekje’ inplanten, een vogelbosje maken, een wilde haag langs een oude schuur planten of een houtwal herstellen?
Krent_2020
De Stichting Behoud Twents Landschap stelt gratis plantmateriaal beschikbaar in de vorm van bosplantsoen voor het plantseizoen 2024-2025 en geeft vakkundig advies.
Bosplantsoen zijn bomen en struiken van gemiddeld 80-100 cm hoog. Daarbij gaat het om streekeigen beplanting die vroeger in het Twentse coulisselandschap veelvuldig werd aangeplant in houtwallen, hagen en bosjes zoals hazelaar, vlier, krent, beuk, berk, eik, zoete kers, zwarte els, es, meidoorn, sleedoorn, kardinaalsmuts en egelantier. De keuze van de plantsoort hangt af van het landschapselement dat u wenst in te planten en dient te passen in het Twentse coulisselandschap.
Doel van deze actie is om het Twentse coulisselandschap te herstellen en de ecologische kwaliteit van de landschapselementen te verbeteren.
Meidoorn_21
Het KGO fonds van de gemeente Dinkelland/Tubbergen en het project Trees for All/Landschap Overijssel hebben dit project mogelijk gemaakt.
Hoe komt u in aanmerking voor gratis plantmateriaal en onder welke voorwaarden?
U komt in aanmerking voor gratis plantmateriaal indien:
– De oppervlakte van het landschapselement kleiner is dan 1500 m²
– Het in te planten perceel een meerwaarde heeft voor het Twentse coulisselandschap
– We minimaal 300 stuks en maximaal 1500 stuks bosplantsoen kunnen leveren
– Deze actie uw enige mogelijkheid is om gratis bosplantsoen te verwerven.
Gratis plantmateriaal is niet bestemd voor:
– Aanplant of doorplanten van bospercelen
– Gebruik van bosplantsoen in siertuinen
– Verplichte inboet van beplanting a.g.v. herplantplicht
Werkwijze: neem contact op met Stichting Behoud Twents Landschap en maak duidelijk wat u van plan bent. In een persoonlijk gesprek en eventueel een schouw ter plekke geeft een medewerker van SBTL u vakkundig advies of u in aanmerking komt voor gratis bosplantsoen en welke soorten u kunt planten.
Wij vragen een bijdrage van 10% van de kosten van het geleverde bosplantsoen om de onkosten van onze stichting te kunnen dekken.

Geplaatst in: Nieuws
Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud