Gert-Jan Pleiter eeuweling in Losser

Hij is geboren in Eibergen op 13 maart 1924. Verhuisde, op jonge leeftijd, met zijn ouders en 3 broers naar de gemeente Losser. Zijn ouders hadden daar een boerderij gepacht in het mooie natuurgebied Duivelshof tussen Losser en de Lutte.

Gehuwd
Hij trouwde in 1966 met Geesje Blaauwbroek uit Friesland. Ze kregen 2 dochters, Truus en Gea, die beide 55 jaar zijn, maar geen tweeling. Get-Jan heeft 2 kleinkinderen van respectievelijk 17 en 19 jaar. De dochters vertellen een geweldige jeugd te hebben gehad. Veel vrijheid en blijheid in een prachtige omgeving met fijne ouders. Het was een gemengd bedrijf waar zowel vee als landbouw werd verricht.

Vervroegd pensioen
In 1979 nam een zoon van de verpachter de boerderij over en verhuisde het gezin naar de Immenhof in Losser. Gert-Jan ging op 55-jarige leeftijd met vervroegd pensioen. Hij had daar een grote tuin en onderhield die met veel plezier. Zijn echtgenote Geesje overleed helaas in 2015 en Gert-Jan stond er alleen voor. Hij voelde zich eenzaam zonder zijn echtgenote en was heel blij dat hij in 2017 zijn intrek kon nemen in het Woonzorgcentrum Oldenhove & Maartens-Stede. Daar zijn alle medebewoners blij met hem want hij is een rustige en optimistische man.

Oorlog
Een minpunt in zijn geschiedenis is de tijd dat hij door de bezetter in de oorlog tewerk werd gesteld in een werkkamp in Hannover waar hij munitie moest vervaardigen. Een periode waarover hij weinig praat maar die diepgeworteld is in zijn geheugen. Bij een poging om te ontvluchten uit het kamp werd hij in zijn been geschoten.

Op de foto Gert-Jan geflankeerd door burgemeester Gert Jan Kok, die hem een kopie van de handgeschreven geboorteaangifte overhandigde, en zijn dochter Truus en Gea.

Geplaatst in: Nieuws
Sietse Smit
AUTEUR

Sietse Smit

Mijn naam is Sietse Smit. Ik ben al 52 jaar getrouwd met Lettie. We hebben twee zonen, twee kleinzonen en één kleindochter.
Na mijn werkzame leven in de opsporing besteed ik veel tijd aan het schrijven van toneelstukken en verhalen en fotografie. Ik maak gedichten met een knipoog. Ik doe aan geocaching.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud