Fundament Losser wint landelijke innovatieprijs bibliotheken

Fundament Innovatieprijs 2024

Met het project: “Muziekinstrumenten uitlenen in de bibliotheek” heeft Bibliotheek Losser (onderdeel van Fundament) de Innovatieprijs 2024 Landelijke Bibliotheken gewonnen! De tweede prijs was voor de Openbare Bibliotheken Amsterdam en de derde prijs voor Bibliotheek Eemland.

Muziekinstrumenten uitlenen in de bibliotheek
Fundament wil graag dat iedereen de kans heeft zijn muzikale talenten te ontdekken en ontwikkelen. Naast de bibliotheek, is muziek en dans een onderdeel van Fundament. De samenwerking tussen de bibliotheek en muziek en dans zorgde voor het innovatieve idee om muziekinstrumenten in de bibliotheek uit te gaan lenen. Door muziekinstrumenten uit te lenen, heeft iedereen de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier instrumenten uit te proberen. Hopelijk prikkelt de kennismaking met het instrument zo, dat men daarna muziek blijft maken. Of dat nou in een orkest is, met individuele muziekles of dat iemand zelf via YouTube op het instrument leert te spelen. Het gaat om het plezier en het genieten van muziek maken en dat is wat Fundament met de muziekinstrumenten uitleen voor iedereen mogelijk maakt.

De Landelijke Innovatiedag Bibliotheken is een jaarlijks evenement dat georganiseerd wordt door samenwerkende provinciale ondersteuningsinstellingen. De Innovatiedag is bedoeld om bibliotheken te inspireren en informeren over de nieuwste ontwikkelingen en innovaties binnen het bibliotheeklandschap. Op die dag worden diverse workshops, presentaties en netwerkactiviteiten aangeboden, met als doel dat alle bibliotheken ideeën en inspiratie op kunnen doen. Op deze dag wordt ook de innovatieprijs uitgereikt; een publieksprijs waaruit blijkt welke innovatie dit jaar uitblinkt.

Fundament hoopt dat meerdere bibliotheken of organisaties zich aan willen sluiten bij dit project, waardoor iedereen die muziek wil maken, ook daadwerkelijk de kans krijgt.

Heb jij interesse in dit project? Neem dan contact op met Frank Damhuis via . Wil jij graag een instrument lenen? Kom dan gezellig langs in de bibliotheek Losser.

Geplaatst in: Nieuws
Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud