Feestelijke ingebruikname van de buurtbus Glane

Buurtbus_opening_Martha_Horstman_Dadema

Onder grote belangstelling van genodigden, buschauffeurs en inwoners van de Glane is vrijdagmiddag de buurtbus op het terrein achter het in aanbouw zijnde dorpshuis officieel in gebruik genomen. Martha Horstman en de gedeputeerde van de provincie Overijssel Martijn Dadema hadden de eer om het lint dat rond de bus was gehangen door te knippen.

Buurtbus_toespraak

De genodigden werden in het Lossers Hoes ontvangen met koffie en krentenwegge. Na een korte toespraak van Martha Horstman, wethouder Marian Oosterbroek en Marc Haring, concessiemanager van Arriva, begaf men zich naar de voor deze gelegenheid geregelde oude TET Bus 38 uit de jaren 70. Bemand met in de oude uniformen geklede voormalige TET-chauffeurs werden de genodigden naar de Glane gereden.

Buurtbus_TET_bus

Na een korte toespraak van Martijn Dadema, werd door Martha en Martijn het lint doorgeknipt, waarmee de ingebruikname van de buurtbus Glane een feit is. Onder het genot van een hapje en drankje en onder muzikale omlijsting van het Accordeonorkest Losser werd nog eens nagepraat over het vele werk wat hieraan vooraf is gegaan en dat uiteindelijk geleid heeft tot deze buurtbus.

Buurtbus_accordeonvereniging_Losser

Chauffeurs gezocht
De buurtbus wordt geëxploiteerd door de Vereniging Dorpsbuurtbus Glane. Inmiddels zijn er 40 vrijwillige chauffeurs die de ritten gaan verzorgen. Hoewel er op dit moment voldoende chauffeurs zijn, zijn nieuwe aanmeldingen altijd welkom. Belangstellenden kunnen zich melden via email: of bellen met Martha Horstman, telefoon 06-53880999.

Buurtbus_voor_ingebruikname

Geplaatst in: Glane, Nieuws
Chris Groothuis
AUTEUR

Chris Groothuis

Ik ben sinds 1988 woonachtig in Losser. We hebben twee zonen, twee kleinzonen en één kleindochter. Na 22 jaar werkzaam geweest te zijn in meerdere opsporingsfuncties, ben ik overgestapt naar het IT-vakgebied. Daarbinnen heb ik tot aan mijn pensioen verschillende functies vervuld. Nu maak ik veel tijd vrij voor kunstschilderen en fotografie.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud