Excelsior wint De Slag om Losser

De Slag om Losser

Het team van muziekvereniging Excelsior heeft gisteravond de Slag om Losser 2024 gewonnen. De “Chille Chinchillas” eindigden als tweede en “Per Consumptie Wijzer” werd derde.

Jan Riesewijk presenteerde de avond op een leuke en soms hilarische manier. De 14 teams die op 1 juni deelnamen aan de Slag om Losser waren aanwezig, vaak met hun fans. De helmen die ze toen hadden gemaakt werden ook meegenomen.

Tijdens de feestavond in het openluchttheater Brilmansdennen voerden de vijf teams met de meeste punten van 1 juni een act uit op het podium. Ze speelden hun ingezonden muziekvideo’s na en werden beoordeeld door een jury bestaande uit Cia Kroon, Rob Wegdam en Peter Langela. De teams konden met hun optreden maximaal 48 punten verdienen, die bij hun eerdere score werden opgeteld om de uiteindelijke winnaar te bepalen.

Excelsior had al de meeste punten en bleef nummer één na hun act met muziek en dans. Ze wonnen 1500 euro voor hun goede doel KiKa en 500 euro voor het team. De Chille Chinchillas werden tweede en wonnen 1000 euro voor de Hersenstichting en 250 euro voor het team. Per Consumptie Wijzer eindigde als derde en won 500 euro voor Stichting ALS en 150 euro voor het team.

Team “De Patat Generatie” won een mooie fles wijn voor de mooiste helm.

WAAZ CoverBand speelde tussendoor diverse nummers die een breed publiek aanspraken. Na hun laatste nummer riep het dansende publiek om een toegift, die ze ook kregen. WAAZ liet zien dat ze kwaliteit in huis hebben, wat door de organisatie en het publiek zeer werd gewaardeerd.

Tijdens deze feestavond werd ook de nieuwe website van Hallo Losser onthuld en gelanceerd door voorzitter Martin Meijer. De nieuwe website is gebouwd door het Losserse bedrijf Designstudio Twente van Kim Vlaardingerbroek. Kim en een team van Hallo Losser hebben hier lang aan gewerkt en het resultaat mag er wezen.

De Slag om Losser 2024 is gestreden en de voorbereidingen voor de volgende editie zijn al begonnen.

Geplaatst in: Nieuws, Slag om Losser
Peter Langela
AUTEUR

Peter Langela

Ik woon in Losser, samen met mijn vrouw Karin en onze hond Tara. Mijn hobbies zijn koken (vegan), wandelen, reizen en moderne technology. Ik ben ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec.istart.nl. Ik ben lid van de nieuwsredactie van Hallo Losser en ik ben tevens bestuurslid.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud