Elke tuin een kraamkamer voor bijen en vlinders

Groene_Loper_Tronkenbij_en_gele_kamille_foto_Dick_Belgers

In de Groene Loper actie ‘Planten van Waarde’ staan dit jaar waardplanten centraal. Dit zijn planten die belangrijk zijn voor de voortplanting van vlinders, wilde bijen en andere insecten. Insecten zijn belangrijke bestuivers en onmisbaar voor de voedselproductie. Ze helpen planten zich voort te planten door stuifmeel van de ene bloem naar de andere over te brengen, waardoor vruchten en zaden worden geproduceerd. Bestuiving door bijen is noodzakelijk voor meer dan 75% van de voedingsgewassen.

Bewonersinitiatieven kunnen tegen een vergoeding van € 5.- een waardplantenpakket aanvragen bij de Groene Loper Losser Oldenzaal. Met de actie geeft de Groene Loper, samen met provincie Overijssel, een impuls aan de biodiversiteit in de provincie.

Planten als kraamkamer
Het gaat niet goed met de vlinders en bijen. Dit roept de vraag op hoe we insecten kunnen helpen. Waardplanten zijn alles in één: voedsel, schuilplek en kraamkamer! Dat maakt ze van onschatbare waarde voor insecten. Daarom helpen Groene Lopers Overijssel, waaronder de Groene Loper Losser Oldenzaal en Natuur voor Elkaar bewoners met het planten van waardplanten. Onder de noemer Planten van Waarde enthousiasmeren ze bewoners voor het aanplanten van méér waardplanten.

Planten van waarde voor inwonersinitiatieven en maatschappelijke organisaties
Initiatieven waar meerdere inwoners of maatschappelijke organisaties zoals sportverenigingen en scholen aan deelnemen kunnen waardplantpakketten met fikse korting krijgen. Deze planten moeten op openbaar toegankelijke plekken geplant worden, of ze moeten zichtbaar zijn vanaf de openbare weg zodat behalve bijen, vlinders en andere insecten ook de bewoners en bezoekers ervan kunnen genieten.

Ook aan de slag met waardplanten?
Woon je in de gemeente Losser of Oldenzaal? Kijk voor meer info op groeneloperlosseroldenzaal.nl of klik op deze link: https://groenbezig.nl/aanbod/actie-planten-van-waarde

Foto : Dick Belgers

Geplaatst in: Nieuws
Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud