De Elektrokarren rijden weer

Heerlijk ontspannen van het Twentse landschap genieten? Of wat minder goed ter been? Stap dan in een van de elektrokarren die weer van start gaan en laat je door een ervaren gids rondrijden door een mooi natuurgebied. Een elektrokar is een elektrisch aangedreven fluisterstil en milieuvriendelijk voertuig. Onderweg vertelt de gids je verhalen en leuke weetjes over de natuur, cultuur en ontstaansgeschiedenis van het gebied. Er zijn drie ritten te boeken in de gemeente Losser, die door verschillende buitengebieden gaan. Twee rondritten in De Lutte en één in Overdinkel.

Lutterzandexpress in De Lutte
Vanaf Paviljoen Lutterzand vertrekt de elektrokar elke woensdagmiddag van mei t/m september om 13.30 uur voor een rit van 2½ uur. Je maakt kennis met natuurgebied ’t Lutterzand met zijn meanderende riviertje de Dinkel met zijn spectaculaire afkalvingen en de bijzondere zandverstuivingen, heidevelden en jeneverbessen. Deze tour staat onder leiding van een gids die onderweg leuke wetenswaardigheden over het Lutterzand verteld. Er kunnen maximaal 15 personen mee waaronder eventueel een rolstoelgebruiker. De kosten zijn € 20,50, inclusief koffie met iets lekkers.

Arboretum PoortBulten in De Lutte
Dwars door het Arboretum Poort Bulten met een elektrokar. Tijdens de rit die een uur duurt wordt kennis gemaakt met de prachtige meer dan 1000 bomen en heesterssoorten die het Arboretum rijk is. Vanuit je stoel geniet je in de lente en de zomer van de meest bijzondere kleurenpaletten: dieproze rododendrons, paarse lupinen, witte margrieten en gele lissen. En natuurlijk is er een stop bij de immense mammoet boom en wordt er misschien een ijsvogel gespot in het poelenlandschap. Er kunnen maximaal 15 personen mee en de rit is elke donderdag om 14.00 uur vanaf 25 april tot en met september. De kosten zijn € 12,50 persoon.

Smokkeltour in Overdinkel
Overdinkel is hét Smokkeldorp van de gemeente Losser. Van oudsher kent het dorp een veelbewogen smokkelgeschiedenis, waarvan de verhalen generatie op generatie worden doorgegeven. De activiteit start in ’t Trefhuus in Overdinkel met een bijzondere 15 minuten durende smokkelfilm. Tijdens de tour in een kleurrijke elektrokar, krijg je de smokkelverhalen van vroeger te horen van een ervaren gids. Je maakt verschillende stops om stil te staan bij bijzondere plekken met een bijpassend verhaal. Zo maak je ook een stop bij de ‘Dubbeleweg’, waar de huizen aan de ene kant in Nederland staan en aan de andere kant in Duitsland. Deze tour is elke zaterdag om 13.30 uur van april tot en met oktober en duurt 3½ uur. Er is plaats voor 13 passagiers of 11 personen en één 1 rolstoel. De kosten zijn € 18,00 per persoon, inclusief koffie of thee met iets lekkers. Deze kar is eventueel dicht en verwarmd bij minder weer.

Instappen?
Wie wil instappen voor een rondrit kan zich aanmelden bij de Tourist info De Lutte, tel. 0541-551160, of via: www.visitdeluttelosser.nl

Geplaatst in: Natuur & recreatie, Nieuws
Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud