Dinkelboys krijgen € 2.000 van gemeente

College van B&W heeft dinsdag besloten om de Dinkelboys ter compensatie voor het vervallen van een deel van de inkomsten van de oud papierinzameling over 2023 als dank voor de jarenlange inzet een bedrag van € 2.000 uit te betalen

Jarenlang papierinzameling Dinkelboys voor AJC’96

Sinds jaar en dag hebben de vrijwilligers van Dinkelboys oud papier ingezameld. De vereniging zamelde het oud papier in met twee grote containers op het industrieterrein de Pol in Losser. Met deze 2 containers werd ongeveer de helft van het totaal in de gemeente ingezamelde oud papier opgehaald. Rond de zomer heeft de eigenaar van het terrein het gebruik ervan door Dinkelboys opgezegd. De inzameling is per 18 september daadwerkelijk gestopt. De zoektocht naar een nieuwe locatie heeft niet tot resultaat geleid. Daardoor zagen Dinkelboys zich genoodzaakt de inzamelactiviteiten stoppen. Hiermee vervalt de belangrijkste brenglocatie van oud papier in Losser. Ter vervanging staan nu 2 containers op het terrein van Welkoop. De opbrengst van dit oud papier komt ten goede van SV Losser.

Gemeente is Dinkelboys dankbaar

Door de vrijwilligers van Dinkelboys is lange tijd een grote inspanning verricht voor de inzameling van oud papier. De vereniging heeft hierdoor een belangrijke bijdrage geleverd aan afvalscheiding in de gemeente Losser. Uit de vele reacties op de beëindiging van de inzameling op de locatie De Pol blijkt dat veel mensen dit altijd bereikbare brengpunt van oud papier zeer waardeerden.

Dinkelboys mist de opbrengst van 3 maanden oud papier inzamelen, die door het uitbetalen van € 2.000 wordt gecompenseerd. 

Geplaatst in: Gemeente, Nieuws
Theo Kip
AUTEUR

Theo Kip

Ik maak deel uit van de nieuwsredactie. Plaats persberichten en volg de gemeentepolitiek.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud