Digitale tandheelkundige scanner in Losser

Het Tandheelkundig Centrum Lutterstraat heeft recent een digitale scanner voor tandheelkundige diagnostiek geïnstalleerd. Dit  apparaat brengt volgens het centrum voordelen met zich mee voor patiënten.

Wat is een digitale scanner?

Een digitale scanner is een apparaat dat gedetailleerde en nauwkeurige 3D-beelden van het gebit maakt. In tegenstelling tot de traditionele afdrukmethoden, die vaak ongemakkelijk en tijdrovend zijn, werkt de digitale scanner snel en pijnloos. Het apparaat gebruikt een kleine handscanner die binnen enkele minuten een volledig beeld van de mond maakt. Deze beelden worden direct  in hoge resolutie weergegeven.

Zo’n digitale scanner biedt volgens het centrum diverse voordelen voor patiënten. Patiënten hoeven bijvoorbeeld geen ongemakkelijke afdruklepels meer te gebruiken. De digitale afdruk wordt direct verwerkt en kan meteen door de tandarts worden geanalyseerd. En de scanner maakt zeer gedetailleerde beelden, wat leidt tot nauwkeurigere diagnoses en beter passende kronen, bruggen of aligners. Daarnaast is de methode ook milieuvriendelijker: “door het gebruik van digitale technologie wordt het gebruik van materialen en afval, dat gepaard gaat met traditionele afdrukmethoden, verminderd”.

Kijk voor meer informatie op http://www.tandartsenlutterstraat.nl.

Geplaatst in: Nieuws
Peter Langela
AUTEUR

Peter Langela

Ik woon in Losser, samen met mijn vrouw Karin en onze hond Tara. Mijn hobbies zijn koken (vegan), wandelen, reizen en technologie. Ik ben bezig met het schrijven van een kookboek over plantaardig koken. Naast het ondernemerschap werk ik als business developer en start-up coach voor Universiteit Twente, Novel-T en imec.istart.nl. Voor Hallo Losser ben ik bestuurslid en nieuwsredacteur.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud