De Edwin Evers band was weer een feestje

Vorig jaar rond deze tijd beloofde Edwin Evers (van de Edwin Evers band) om weer terug te komen in Losser. Afgelopen weekend loste hij deze belofte in. En ik, die mijzelf vorig jaar in het openluchttheater al dansend en swingend terug vond, was er voor de tweede keer weer bij. 

Twee avonden een uitverkocht Brilmansdennen. De Edwin Evers band flikte het gewoon weer opnieuw. Dit keer hadden ze de bekendste nummers uit de jaren 90 aan hun schijnbaar onuitputtelijke repertoire toegevoegd. En eerlijk is eerlijk: het was weer een feestje! Op vrijdagavond waren bovendien de weergoden ons bijzonder gunstig. Een heerlijk temperatuurtje voor een avondje swingen in de buitenlucht. Op zaterdagavond regende het tijdens het concert. Er werd desondanks niet minder meegezongen en de sfeer was er niet minder om. 

De Edwin Evers band is inmiddels een begrip in Losser en omstreken. Bezoekers kwamen vanuit heel Twente naar het openluchttheater Brilmansdennen. Dat was weer genieten van welbekende nummers uit de jaren 80 en 90. Er stonden 13 ras muzikanten op het podium (waarvan 3 vrouwen met Tessa Boomkamp als de bekendste) en er werd twee en een half uur onafgebroken muziek gemaakt. Het plezier spatte er van af, zowel op het podium als bij het publiek. De band kan werkelijk alles spelen, van Banger Hart van Rob de Nijs tot What’s up van 4NonBlondes. UB40, Luv, hiphop, rock en mooie ballads: het was een feest van herkenning voor het publiek, dat uit alle leeftijden bestond. Er werd meegezongen, geklapt en enthousiast in de lucht gesprongen bij nummers die daarom vroegen. En toen ik eens om me heen keek zag ik bijna iedereen dansen of op z’n minst heen en weer bewegen. Het was ook haast onmogelijk om stil te blijven staan op die swingende muziek. Zelfs mannen die er uit zagen alsof ze met geen stok een dansvloer op te slaan waren zag je nu lekker bewegen en, wat later op de avond, ook volop dansen.  Om dat te zien was alleen al een avondje Edwin Evers band waard!

Ja, een feestje was het zeker, daar was iedereen het wel over eens. Jammer van de regen op zaterdagavond, maar ik denk dat niemand zich daardoor de avond heeft laten bederven.  En ik hoop dat ik volgend jaar opnieuw naar dit feestje toe mag gaan, in het mooiste openluchttheater dat ik ken, Brilmansdennen in Losser. 

Geplaatst in: Nieuws
Wilma Breukers
AUTEUR

Wilma Breukers

Ik ben Wilma Breukers. Geboren en getogen in Enschede, maar inmiddels verknocht geraakt aan Losser waar ik sinds een aantal jaren woon en werk. Omdat ik van Losser ben gaan houden wil ik het dorp ook beter leren kennen. Het werk als redacteur bij Hallo Losser draagt hier aan bij.

Ik houd van schrijven, van toneel, theater en cultuur. Ik heb vroeger veel redactiewerk gedaan bij de lokale omroep in Enschede en ben ook jarenlang lid geweest van een toneelvereniging. Ik ben getrouwd en heb een dochter die niet meer thuis woont.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud