College legt woonzorgvisie voor aan gemeenteraad

De woonvisie van gemeente Losser is een vastgesteld beleidsdocument dat inzet op een inclusieve samenleving waar rekening wordt gehouden met de specifieke woonbehoeften van verschillende doelgroepen

Wethouder Marian Oosterbroek: “We zijn met verschillende organisaties in gesprek geweest. Denk aan woon-, zorg- en welzijnsorganisaties, maar ook de Participatieraad en de dorpsraden. In deze gesprekken hebben we input opgehaald over de manier waarop deze organisaties kijken naar de uitdagingen waar we samen voor staan. Hoe kunnen we bijvoorbeeld zorgen dat ouderen langer zelfstandig kunnen wonen? Op welke manier zorgen we dat mensen naar elkaar blijven omkijken in onze dorpen en wijken?”

Investeren in een goede sociale basis

De woonzorgvisie is een woon- zorg- en leefvisie. Het richt zich erop dat het goed gaat met de inwoners van de gemeente Losser. Fijn samen leven en wonen is erg belangrijk. Door huisvesting in combinatie met wonen, werk, zorg en welzijn goed te organiseren en te investeren in een goede sociale basis, wordt voorkomen dat mensen in de problemen komen.

Het college legt de visie nu voor aan de gemeenteraad 

Als de raad de visie heeft vastgesteld kan gestart worden met het maken van een uitvoeringsplan. Hierin staat straks welke concrete stappen gezet moeten worden om de visie tot uitvoering te brengen. “In de gesprekken die we tot nu toe gevoerd hebben zijn ook al een aantal concrete punten benoemd. Bijvoorbeeld het verstrekken van goede informatie over wat al dan niet mag over het plaatsen van mantelzorgwoningen, over wat er nodig is om te bevorderen dat mensen nog meer naar elkaar gaan omzien. Deze input nemen we straks mee in het opstellen van het uitvoeringsplan. Uiteindelijk ligt er straks een concreet uitgewerkt plan waarin staat hoe we als samenleving wonen, zorg en bouwen aan elkaar kunnen koppelen”, aldus wethouder Oosterbroek.

Geplaatst in: Nieuws
Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud