CDA ook tegen keuze B&W "renovatie afvalbrengpunt"

Gisteren schreef Hallo Losser over het besluit van het college van Burgemeester & Wethouders om vanaf 2025 de inwoners van Losser voor betaalde stromen zoals restafval, puin, B en C hout naar Enschede of Oldenzaal te sturen. Niet alleen Burgerforum is fel tegen ook het CDA. Het CDA ziet als oplossing een viertrapsraket.

In de gemeenteraad zijn 3 scenario’s besproken

  • Doorgaan op de huidige locatie en deze aanpassen
  • Nieuwe locatie
  • Afvalbrengpunt sluiten en gebruik maken van afvalbrengpunten in Enschede en Oldenzaal

Wat houdt de viertrapsraket van het CDA in?
Trap 1 : Het ideale scenario is een milieuplein gesitueerd op een bedrijvenlocatie, waar aan- en afvoer van afval geen problemen oplevert. 
Trap 2 : Het meeverhuizen van het servicebedrijf gemeente Losser naar de nieuwe locatie.
Trap 3 : Op de huidige locatie kan ingezet worden op woningbouw
Trap 4 : Het creëren van bedrijvengrond voor (jonge) ondernemers uit Losser.

Kanttekeningen bij deze viertrapsraket
Het grote pijnpunt bij dit plan is de nieuwe locatie. Wethouder Engels heeft geen locatie voorhanden voor het nieuwe afvalbrengpunt. Het CDA lanceerde zijn viertrapsraket in Tubantia van 18 april, maar doet in dat artikel geen enkele suggestie voor een nieuwe locatie. Verder is trap 3 niet realistisch aangezien de waterzuivering is omgeven door een “geurcirkel” waarin geen woningbouw mag plaatsvinden.

Hoe nu verder?
Het ligt in de lijn van de verwachting dat de partijen er uiteindelijk wel uitkomen. Wethouder Engels lijkt bereid tot een alternatieve oplossing. Het ligt voor de hand dat de onhandige bult eruit gaat. Ook zal elk gebouw op het terrein kritisch op noodzaak en gebruik bekeken worden. Ook zal de routering over het terrein aangepast worden. Wellicht kan het servicebedrijf geheel of gedeeltelijk elders gehuisvest worden, wat veel ruimte oplevert.
 

 

 

Geplaatst in: Gemeente, Nieuws
Theo Kip
AUTEUR

Theo Kip

Ik maak deel uit van de nieuwsredactie. Plaats persberichten en volg de gemeentepolitiek.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud